Uitslag Groningse Mini’s

doorNederlandse Debatbond

Uitslag Groningse Mini’s

Op 16 en 17 mei 2009 organiseerde GDS Kalliope haar eerste landelijke debattoernooi. Ondanks dat slechts twintig teams de lange reis naar het hoge noorden durfden te maken voor het tweedaagse, Nederlandstalige, Brits parlementaire toernooi, was het toernooi van een goed kwalitatief niveau en als geheel een groot succes.

In de finale streden twee teams van EDS, één team van Leiden en één gemengd team, aan de hand van de stelling “Deze kamer staat mensen, zowel bij leven als in hun testament, toe hun organen te verkopen”, om de winst. Uiteindelijk gingen Luciën de Bruin en Jeroen Heun (EDS 1) er met de welverdiende overwinning vandoor. Naast de toernooiwinst ging Luciën er tevens vandoor met de prijs voor beste spreker.

De Debatbond feliciteert beide winnaars met hun prestatie en uiteraard ook de organisatie voor het neerzetten van een geslaagd eerste toernooi.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.