Leidenaren winnen Oxford

doorNederlandse Debatbond

Leidenaren winnen Oxford

Leidenaren Koen van Schie en Rogier Baart hebben zaterdag het prestigieuze debattoernooi van Oxford gewonnen in de categorie Engels als tweede taal. Voor de Leiden Debating Union is dit het tweede grote internationale succes op rij. Deze zomer wonnen Rob Honig en Ali al-Khatib het EK debatteren.

Uit Nederland deden verder teams mee uit Utrecht en Groningen. Namens Utrecht behaalde Sander Kupers en Heleen van ’t Spijker de halve finale.

De reguliere competitie werd dit jaar gedomineerd door Amerikanen. Een team van Yale ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor in de reguliere competitie.

Het toernooi van Oxford wordt jaarlijks georganiseerd door studenten van de Britse universiteit. Vanwege de historie, de prestige en de uitdaging komen teams vanuit de hele wereld elk jaar naar wat zij zien als de Mekka van het debat.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.