Voorronde Nova College Tour tijdens Cicero Debattoernooi

doorNederlandse Debatbond

Voorronde Nova College Tour tijdens Cicero Debattoernooi

Op zaterdag 28 november 2009 houdt het televisieprogramma Nova College Tour voorrondes tijdens het Cicero Debattoernooi in Tilburg. Wedstrijddebaters krijgen de kans zich te bewijzen in het maatschappelijk debat. Het grote Nederlandse publiek krijgt eindelijk het talent te zien van deze groep getalenteerde debaters.


Algemene programma informatie

In het programma Nova College Tour interviewen studenten één hoofdgast onder leiding van Nova presentator Twan Huys. Aan de hand van korte beeldfragmenten uit het leven en het werk van de gast worden verschillende thema’s besproken. Studentenvragen staan in het programma centraal. Eerder te gast waren onder anderen oud-minister van Buitenlandse zaken van de VS Madeleine Albright, voetballegende Johan Cruijff, acteur en regisseur John Malkovich, cabaretier Hans Teeuwen, dominee Jesse Jackson, prinses Irene en spiritueel leider de Dalai Lama.

In de eerste week van januari 2010 gaat NOVA College Tour een week lang live. De Wereld Draait Door is even op vakantie en van maandag 4 tot en met vrijdag 8 januari is Nova College Tour te zien van 19.30 – 20.20 op Nederland 3. Maar dan een beetje anders…..

In plaats van één hoofdgast staat er nu één hoofdthema centraal. Een thema waarvan wij denken dat het een actueel nieuwsthema zal worden in 2010. Over deze thema’s willen wij met studenten debatteren. In het onderdeel “vuurgevecht” krijgen elke dag twee studenten een stelling voorgelegd en zij gaan met elkaar de verbale strijd aan. De uiteindelijke winnaar op vrijdag krijgt een leuke prijs.

Voorrondes
De voorrondes zullen de gehele dag duren en om de debatten heen worden gepland. In de jury nemen plaats: Ton Elias, tweede kamerlid voor de VVD; Jort Kelder, programmamaker en zakenman en Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij.

Als je mee wilt doen dien je je individueel op te geven via college.tour@nps.nl. Ook juryleden van het Cicero Debattoernooi kunnen zich opgeven. Misschien word jij uitgekozen door de bekende en welbespraakte jury en kan je tijdens de uitzendingen in de eerste week van januari op landelijke televisie je vaardigheden tonen.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.