Veel Nederlandse successen in Cambridge

doorNederlandse Debatbond

Veel Nederlandse successen in Cambridge

Veel Nederlandse teams waren succesvol op het toernooi van Cambridge dit weekend. Zowel in de categorie Engels als tweede taal als in de hoofdcompetitie komen teams uit Rotterdam, Leiden, Amsterdam en Utrecht erg ver.

Eerst de uitslag van de hoofdcompetitie. In de kwartfinale stonden twee Nederlandse teams: Europees kampioenen Rob Honig & Ali al-Khatib uit Leiden en Jeroen Heun & Daniël Springer uit Rotterdam. Zij drongen niet door tot de halve finale, maar aangezien voor beide teams Engels een tweede taal, is het bijzonder dat ze in de hoofdcompetitie zover mochten komen.

In de categorie Engels als tweede taal won een Nederlands team en dat stond al vast vóór aanvang van de finale. Hoe zit dat? In de ESL finale stonden vier Nederlandse teams. Namens UCU deden mee Joris & Micha. Namens UDS Myrthe-Elise & Ronnie. Namens Bonaparte Reinier & Adrian en Jeannette & Huibert. Omdat het niet mogelijk was om tot na de voorrondes mee te doen aan de hoofdcompetitie en aan de ESL-competitie, dongen de bovengenoemde teams uit Leiden en Rotterdam niet mee naar de ESL-prijs. Na lang juryberaad trokken Joris en Micha aan het langste eind. Namens UCU gingen zij er met de beker vandoor!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.