SevenTwenty: De komende tijd

doorNederlandse Debatbond

SevenTwenty: De komende tijd

Gisteren  kondigde Tomas Beerthuis, vanuit het Bondsbestuur verantwoordelijk voor SevenTwenty, hier aan dat ik ben aangesteld als nieuwe hoofdredacteur. Aan mij dus de schone taak om iets over mijzelf en mijn visie op 720 te vertellen.

Wie ben ik

Voor diegenen die mij niet kennen (en dat zijn er vast een hoop), ik ben Danique en nu ongeveer 4 jaar actief in de debatwereld. De eerste 2,5 jaar heb ik voornamelijk gedebatteerd namens University College Utrecht. Ook ben ik daar anderhalf jaar voorzitter geweest van de debatvereniging. Na het behalen van mijn diploma daar ben ik bij UDS gegaan, waar ik op dit moment secretaris in het bestuur ben.

De afgelopen jaren heb ik veel toernooien bezocht – zowel binnen als buiten Nederland – en gezien wat voor hechte community de debatgemeenschap eigenlijk is, en zelfs per toernooi nog hechter wordt. Met SevenTwenty hoop ik, en de redactie met mij, een extra impuls aan die community te geven.

Wat wordt SevenTwenty

Niet alleen zullen we vanaf nu gaan zorgen voor live updates vanaf toernooien, ook zal er een inhoudelijke verbreding plaats gaan vinden. Naast toernooiverslagen zullen onze redactieleden debatten uit gaan werken, debaters en juryleden interviewen, en discussies aanzwengelen die relevant zijn voor de debatgemeenschap in zijn geheel.

Met de nieuwe twitter account (@SevenTwentyNDB) wordt het nog makkelijker iedereen snel van informatie te voorzien, en leuke artikelen van andere websites onder de aandacht te brengen. Op deze manier wil ik, samen met de redactie, dit platform een centrale rol geven in de informatieverzameling van debaters.

Daarnaast is SevenTwenty een belangrijk communicatiemiddel naar mensen buiten de debatwereld. Een effectief platform kan sponsoren aantrekken, scholieren enthousiast maken voor het debat, en mensen meer bewust maken van de kracht van debat en de debatwereld. Door niet alleen technische discussies over jureringen, maar ook verslagen van toernooien als de Afrikaanse Kampioenschappen te plaatsen, of een discussie over actualiteiten, kunnen wij als debatterend Nederland laten zien dat debat relevant is. Niet alleen voor politici, maar ook voor de ontwikkeling van analytische vaardigheden.

Debat is iets waarmee eenieder in aanraking zou moeten komen. Door laagdrempelige artikelen af te wisselen met meer inhoudelijke discussies, kan SevenTwenty hier mijns inziens een belangrijke rol in spelen.

Wat kan jij doen

Dat kan natuurlijk niet zonder hulp. Naast de nieuwe redactieleden die op dit moment aangetrokken worden, is SevenTwenty bij uitstek het medium waar elke debater dat artikel wat ze altijd al eens hebben willen schrijven kunnen plaatsen. Juist door de bijdrage van een zo groot mogelijke groep, en alleen door een bijdrage van een zo groot mogelijke groep, kunnen we dit medium relevant houden. Of je nou scholier, student, of gepensioneerde debater bent, je bijdrage is meer dan welkom. Dat briljante debat dat je ooit hebt gezien, dat ene argument wat je graag een keer goed uitwerkt, of dat ene issue waar je je al jaren aan ergert: schroom niet een artikel naar ons op te sturen!

De komende weken zullen er 2  a 3 keer per week artikelen verschijnen. Er liggen al artikelen klaar over de WSDC selecties, over de ESL discussie, en over de Afrikaanse Kampioenschappen. Het aanbod aan artikelen is vrij breed, en de bedoeling is dat dat zo blijft.

Samen met de redactie en de hele debatgemeenschap wil ik me de komende periode inzetten voor de ontwikkeling van SevenTwenty. Ik hoop dat jullie dezelfde potentie in dit medium zien als dat ik doe, en dat het een groot succes gaat worden.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

2 Reacties tot nu toe

RutgerGeplaatst op3:31 pm - mei 23, 2011

Gefeliciteerd! Veel succes. Gaan jullie als redactie ook de samenwerking aan met blogs als DeJaap?

Eric StamGeplaatst op1:10 pm - mei 25, 2011

Een mooie stap! Ik wil de nieuwe hoofdredacteur veel succes wensen.

Reacties zijn gesloten.