Inschrijving voor de Nederlandse DebatMasters geopend tot 1 oktober!

doorNederlandse Debatbond

Inschrijving voor de Nederlandse DebatMasters geopend tot 1 oktober!

Update:

Veel goede debaters hebben zich inmiddels al aangemeld voor de Masters, zoals de winnaar van vorig jaar Luciën de Bruin, finalist tijdens EUDC Jeroen Heun en oud-Nederlands Kampioen Thom Wetzer. Toch is er nog plek voor enkele teams. De aanmelding sluit op 1 oktober dus mail snel naar secretaris@debatbond.nl als je nog mee wil doen! Ieder ander die het debat ook een warm hart toe draagt en die graag goede debatten ziet of jureert, je bent van harte welkom! Schreeuw je helden naar de overwinning of draag een steentje bij door te jureren. Het belooft weer een spektakel te worden dus zorg dat je de Nederlandse DebatMasters 2011 niet mist.

De inschrijving voor de zesde editie van de Nederlandse DebatMasters is geopend! Op 15 oktober 2011 zal op Kasteel Nyenrode het toernooi plaatsvinden waar de best scorende debaters op Nederlandstalige debattoernooien het tegen elkaar opnemen. In een strijd naar de prestigieuze titel van ‘Nederlandse DebatMasters’ zullen een dag lang topdebatten plaatsvinden. Al vijf keer eerder is het toernooi met succes georganiseerd en ook dit jaar staat debatterend Nederland weer een spannende editie te wachten. Wat moet je allemaal weten van deze editie van de Masters?

Wie kunnen zich inschrijven?
Iedereen. Debaters kunnen zich zoals altijd inschrijven in teams van twee door een e-mail te sturen aan secretaris@debatbond.nl. Het puntentotaal van de twee debaters zoals genoteerd op de Nederlandse Debatranglijst zal worden weergegeven bij de lijst met inschrijvingen. De 8 teams die gezamenlijk de meeste punten hebben kwalificeren zich voor het toernooi. De inschrijving is geopend vanaf vandaag tot en met 1 oktober a.s.

Hoe ziet het toernooi er dit jaar uit?
Het zal weer een mooie en spannende editie gaan worden dit jaar. Zoals altijd is het format waarin gedebatteerd wordt Amerikaans Parlementair (AP), en de voertaal uiteraard Nederlands. Het toernooi zal net als vorig jaar worden georganiseerd in samenwerking met het Dispuut der Welsprekenden van de Universiteit Nyenrode. De Masters zullen dit jaar dus ook weer plaatsvinden in het schitterende kasteel Nyenrode. Er zal zoals altijd in twee poules worden gedebatteerd. In de finale nemen de twee poulewinnaars het tegen elkaar op. De CA van de Masters is dit jaar niemand minder dan Adriaan Andringa.

Kan ik komen kijken en/of jureren?
Ja, heel graag zelfs! Hoe meer juryleden en hoe meer publiek er naar de Masters komt, hoe beter. Schrijf je dus vooral in als jurylid of als toeschouwer zodat je de opening van het nieuwe debatseizoen niet mist. Daarnaast moedigen we uiteraard ook aan dat niet-debaters of potentiële debaters komen om een dag lang goede debaters in actie te zien.

Wat kost het?
Het toernooi is gratis. We vragen een kleine vergoeding (€5) voor de lunch en de borrel achteraf.

Wat is er nog meer te weten over de Masters?
Een heleboel! Daarom heeft de Debatbond een speciale website ter promotie van de Nederlandse DebatMasters opgezet. Deze is bereikbaar via www.debatmasters.nl. Op deze website vind je alle informatie die je verder nog wilt weten (precieze locatie, geschiedenis, hall of fame etc.). Op de website zullen ook de inschrijvingen verschijnen voor de Masters.

Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor een toernooi dat je niet mag missen!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

2 Reacties tot nu toe

Raymond FriederichsGeplaatst op9:44 pm - okt 27, 2013

de afbeelding op http://www.debatbond.nl/2011/09/15/inschrijving-voor-de-nederlandse-debatmasters-geopend/ is van mij,en er berust copyright op! Graag deze foto zsm verwijderen!

Raymond

Reacties zijn gesloten.