Brabants Debat Toernooi: gaat het nou wel of niet door?

doorNederlandse Debatbond

Brabants Debat Toernooi: gaat het nou wel of niet door?

Gisteren meldden we in de Debatkrant dat het Brabants Debat Toernooi niet doorgaat. We deden dat op basis van een mail van iemand die al jaren betrokken is bij het toernooi. We waren behoorlijk verrast toen we een paar uur na de Debatkrant onderstaand mailtje kregen met alsnog de aankondiging van het toernooi. Gaat het nou wel of niet door?

Het antwoord is…ja, het toernooi gaat door. Je kunt je aanmelden als debater of jurylid. De gegevens staan hieronder.

Maar waarom ging het toernooi dan eerst niet door? Een telefoontje met organisator Reinier Veld bood opheldering. Het Brabants Debat Toernooi zou eerst niet doorgaan omdat het Academisch Genootschap in Eindhoven geen onderdeel meer uit kon maken van de organisatie. Zij stelden hun pand ter beschikking dat al sinds 2003 als locatie dient voor het toernooi. Maar het debatgroepje van het genootschap is opgeheven.

Echter, de twee andere organiserende partijen – het Brabants Debatgenootschap en Debatingclub Breda – wisten alsnog een andere locatie te regelen. Hoewel het eerst de bedoeling was om alleen een intern toernooi te organiseren, kon het Brabants Debat Toernooi toch nog doorgaan op de oorspronkelijke datum. Maar dus wel op een nieuwe locatie.

Het is maar dat je het weet.

Beste debaters,

Als oud deelnemer van het Brabants Debat Toernooi, nodigen we je graag uit voor de 10e editie van het meest gezellige debattoernooi van het jaar in het oergezellige grand café ‘Café Oncle Jean’, Ginnekenweg 338 te Breda (www.onclejean.nl).

Ons recept
– 40 debaters, 20 juryleden,
– Gezelligheid, scherpzinnigheid en strijd
– Zaterdag 28 januari 2012
– het oergezellige grand café ‘Café Oncle Jean’ te Breda

– De 10e editie van het Brabants Debat Toernooi! Een waar feestnummer.

Bekijk de foto’s van het BDT2011 op www.brabantsdebattoernooi.nl en schrijf je direct in voor het Brabants Debat Toernooi 2012. De kosten zijn EUR 22,50 per persoon, inclusief onthaal met koffie/ thee en taart, 2 consumptiebonnen, een Brabantse lunch en bovenal een gezellige, spannende en humoristische debatdag.

Voor verenigingen geldt een juryregel van n-1.

Aanmelden kan vanaf heden via www.brabantsdebattoernooi.nl, dus schrijf je nu in!

Namens de organisatie,

Reinier Veld
Brabants Debat Toernooi 2012
Rabobank 1043.39.322

GSM +31 (0) 6 – 520 518 63
bdt2011@brabantsdebattoernooi.nl

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.