Stuttgart IV – Live

doorNederlandse Debatbond

Stuttgart IV – Live

Daniël Springer stuurt als DCA en trouw schrijver voor SevenTwenty updates door.

In Stuttgart wordt dit weekend voor het eerst een internationaal toernooi georganiseerd. In één van de rijkste steden van Duitsland is het goed toeven: deelnemers overnachten in een zeer modern hostel en alle voorzieningen zijn uitstekend. De organisatie van het toernooi is in handen van Andreas Lazar, de “debatopa” van Stuttgart, zoals hij hier wordt genoemd.

Het inhoudelijke deel van het toernooi staat onder leiding van Michael Saliba (Stuttgart, momenteel Oxford). Met hem in het CA-team: Maja Cimmerman (Ljubljana) en Daniël Springer (Erasmus, Rotterdam). Veel van de teams zijn gisteren al aangekomen, maar het toernooi zelf begint vandaag om 13:00. Er zullen vier voorrondes zijn, gevolgd door een halve finale en een finale, die morgen plaats zullen vinden. Namens Nederland doet team “Don’t mention ze war” (Wieger Kop, LDU en Veroniek van Praag, GDS) mee.

Ronde 1 is net afgelopen, de stelling was: THW make the right to vote contingent on basic knowledge about political issues. Het Nederlandse team heeft de ronde gewonnen.

Update 17.20

Ronde 2 is net afgelopen. De stelling was THBT the EU should limit the amount of energy individuals are allowed to consume. Team “Don’t mention ze war” pakte helaas een vierde plek in een zeer sterke kamer.

Update 19.43

Ronde 3, motie: As a parent, THW not lie to its children about the existence of Santa Claus. De Nederlanders pakken een tweede en gaan de gesloten ronde in met 5 punten.

Update 21.18

R4 (gesloten): THW allow young boys to undergo chemical castration to preserve their singing voices.

Update 23.23

Veroniek en Wieger breaken in Stuttgart als 5e, met 8 punten.

Update 14.00

In de halve finale was de stelling “This house would militarily intervene in Syria”. Helaas is het hierna afgelopen voor Veroniek en Wieger: ze zijn deze halve finale niet doorgekomen. De finalestelling is “THW make Drion’s pill publicly available”.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

3 Reacties tot nu toe

Daniël SpringerGeplaatst op10:21 am - dec 12, 2011

Winnaar van het toernooi was “Chillip”, Crt Podlogar en Filip Dobranic. Daarnaast in de finale: Making the most of EU Free Movement (Stuart Cribb + Megan), Munich (Vladi en Marcus) en Sciences Po Paris (Michael en Zhen Tji).

    Daan WellingGeplaatst op12:21 pm - dec 12, 2011

    Leuk om te zien dat Frankrijk ook eindelijk teams krijgt die breaken en finales halen. Munich was dat team dat over Pravda’s en WC-papier praatte in de ESL-semi op Euros, niet?

      Daniël SpringerGeplaatst op3:16 pm - dec 12, 2011

      Hahaha nu je het zegt, helemaal niet gerealiseerd doordat ze (zeker in de halve finale) juist erg goed waren dit toernooi. De Sciences Po debaters waren solide, niveau van een goed NL team. Leuk, inderdaad 🙂

Reacties zijn gesloten.