WK Debatteren: de voorbeschouwing

doorNederlandse Debatbond

WK Debatteren: de voorbeschouwing

Het wereldkampioenschap debatteren staat voor de deur. Deze jaarwisseling zullen honderden teams strijden om de prestigieuze titel, nergens anders dan in het warme Manila, in de Filipijnen. SevenTwenty doet live verslag van het WK met vandaag: de voorbeschouwing. Welke Nederlandse teams zijn aanwezig, hoe ziet het schema eruit en wanneer kunnen we de eerste updates verwachten?

De teams

Er zijn twee deelnemde teams namens Nederland. Een vanuit Leiden en een vanuit Utrecht. De afgelopen tijd hebben deze teams hard getraind om een gooi te doen naar de wereldtitel. Wie zitten er in?

Leiden A – Rogier Baart & Ali Al Khatib

Rogier en Ali zijn allebei zeer ervaren debaters. De afgelopen periode wonnen ze de ESL competitie in SOAS, Oxford en op UCU. Ali won in 2009 in Newcastle het EK debatteren met zijn toenmalige debatpartner Rob Honig. Samen met hem behaalde hij ook de finale van het WK in 2011. Rogier stond in 2011 in de halve finale van het EK en werd daar 8e spreker in de ESL categorie. Ook was hij in 2011 de beste spreker op DAPDI. 

Utrecht A – Danique van Koppenhagen & Tomas Beerthuis

Tomas en Danique debatteren nu een jaar actief samen. Ze wonnen onder andere de Leidse Mace, stonden in de halve finale van het EK, en na verschillende finales te hebben gehaald op onder andere Oxford wonnen ze in november de Cambridge IV. Op het EK van 2011 was Tomas 11e ESL spreker, en Danique 12e. Ook de afgelopen periode deden ze het goed op de individuele sprekerstab: Tomas werd 2e spreker ESL op zowel Oxford als Cambridge, en Danique nam op SOAS, Oxford en Cambridge de prijs voor beste ESL spreker mee naar huis. 

Het schema

Het WK debatteren duurt een week. Donderdag 29 december (ironisch genoeg ook de verjaardag van Tomas) zullen de voorrondes starten. Vanaf dan ziet het schema er als volgt uit:

Donderdag 29/12: voorronde dag 1 (3 voorrondes)

Vrijdag 30/12: voorronde dag 2 (3 voorrondes)

Zaterdag 31/12: voorronde dag 3 (3 voorrondes zonder uitslag) ’s avonds iets voor de jaarwisseling zal de break (oftewel: welke teams hebben zich geplaatst voor de kwartfinales) plaatsvinden. Dit zal rond 17.00 Nederlandse tijd zijn.

Zondag 01/01: rustdag, geen debatten

Maandag 02/01: kwartfinales & halve-finales

Dindsdag 03/01: finales & uitslag van het toernooi

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

1 reactie tot nu toe

Roderik van GriekenGeplaatst op9:25 am - dec 28, 2011

Danique, Thomas, Ali en Rogier: heel veel succes in Manilla! Go for gold!

Reacties zijn gesloten.