WK Debat: kwartfinales en halve-finales

doorNederlandse Debatbond

WK Debat: kwartfinales en halve-finales

Het is de een na laatste dag van het WK Debatteren met vandaag: de kwartfinales en de halve-finales (en tevens octofinals voor de EPL break). De twee Nederlandse teams Utrecht en Leiden hebben als respectievelijk tweede en derde in het klassement de kwartfinales bereikt, een geweldige prestatie.

Berichtgeving van vandaag

Er zal geen inhoudelijk verslag komen van de kwartfinales. De reden hiervoor is dag alle Nederlanders bezig zijn (de teams aan het debatteren en de Nederlandse juryleden Anne en Simone aan het jureren). De stelling, indeling en speculatie over de kwartfinales zal wel volgen. Afhankelijk van of de teams doorgaan of uitgeschakeld worden zal de berichtgeving voor de halve finales dan worden aangepast. Om 7:00 Nederlandse tijd zullen de kwartfinales zijn, een paar uur later de halve finales. De uiteindelijke winnaars van de dag mogen morgen in de finale strijden om de titel.

Update 9:30

De spanning is hoog. De grootste Nederlandse concurrent Tel Aviv is al gesignaleerd, en de Nederlandse teams zullen zo direct naar de locatie van de kwartfinales gaan. Er zal eerst nog een lunch zijn, met daarna de indeling en de debatten. De top 4 ontloopt elkaar in de kwartfinales gelukkig, maar de kwaliteit van de andere teams is zeer hoog, en dus zijn er geen garanties.

Update 14:45
De kwartfinales zijn afgelopen. De stelling was naar benadering THW adapt government ministers standard of living to that of the current median person. Het grote speculeren is nu begonnen. Leiden A heeft een goed gevoel. Utrecht A zat in een enorm messy debat en heeft geen idee wat de uitkomst zal zijn. Over een paar uur zijn de resultaten binnen.

Update 17:30
De uitslagen van de esl kwartfinales zijn binnen en de halve finales zullen zo beginnen. Leiden A en Utrecht A zijn door naar de halve finales!

Update 19:30
De halve finales zijn ten einde. Utrecht en Leiden zaten in dezelfde halve finale en zaten allebei in de oppositie. De stelling was In states with few female politicians, This House Believes that it is good for ‘first ladies’ to be politically active. De speculaties over het debat gaan alle kanten op, zonder duidelijke uitslag. Vanavond over een paar uur zal de uitslag bekend worden gemaakt, met de teams uit de beide halve finales die morgen in de finale zullen strijden.

Update 21:45: uitslagen
De uitslagen van de halve finales zijn binnen. Uit de eerste halve finale zijn Tel Aviv A en IIUM door naar de finale. Uit halve finale twee zijn BDU en Leiden A door naar de finale. In een zeer lang beraad en moeilijk debat trok Utrecht A helaas aan het kortste eind, ook al hadden de meeste juryleden ze aan het begin door.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

7 Reacties tot nu toe

MaschaGeplaatst op10:37 am - jan 2, 2012

Wow, ik dacht dat gaat nog lastig worden.. Maar het is gelukt. Go Leiden! (En Utrecht natuurlijk) 😉

Wieger KopGeplaatst op11:43 am - jan 2, 2012

Gefeliciteerd! Lekker bezig hoor:)

LarsGeplaatst op11:51 am - jan 2, 2012

Gefeliciteerd met het behalen van de halve finales, well-done!!

Voor de volledigheid:

ESL QF 1

1. Tel Aviv A (X)
8. University of the Philippines Manila A
9. International Islamic University Malaysia A
16. IIUM C (X)

ESL QF 2

2. Utrecht A (X)
7. BDU A (X)
10. Chinese University Hong Kong A
15. Xavier A

ESL QF 3

3. Leiden A (X)
6. Johannes Gutenberg A
11. Galatasaray A (X)
14. Lahore Management A

ESL QF 4

4. Ljubljana A (X)
5. Belgrade A (X)
12. Malaya A
13. KDU A

ESL SF 1

1. Tel Aviv A
4. Ljubljana A
5. Belgrade A
16. IIUM C

ESL SF 2

2. Utrecht A
3. Leiden A
7. BDU A
11. Galatasaray A

Succes straks!

LarsGeplaatst op2:28 pm - jan 2, 2012

Leiden staat in de finale! Gefeliciteerd!!!
Utrecht helaas niet 🙁

NickeyGeplaatst op2:30 pm - jan 2, 2012

Gefeliciteerd Ali en Rogier!

Jammer Tomas en Danique, maar alsnog gefeliciteerd met het behalen van de semi’s 😀

RoelandGeplaatst op2:38 pm - jan 2, 2012

Gefeliciteerd Ali en Rogier, jullie zijn geweldig bezig! Spijtig voor tomas en danique maar het behalen van de halve finales op worlds is sowieso een super prestatie!

BiondaGeplaatst op3:37 pm - jan 2, 2012

Ali en Rogier, gefeliciteerd! super goed gedaan:)
Tomas en Danique, helaas.. wel een geweldige prestatie om de halve finales te halen!

Reacties zijn gesloten.