Live update: BP-toernooi

doorNederlandse Debatbond

Live update: BP-toernooi

Vandaag vindt in Rotterdam het eerste toernooi van 2012 plaats. Nadat 4 debaters zich op het Wereldkampioenschap hebben mogen bewijzen, is het nu weer de beurt aan geheel debatterend Nederland om te vechten voor een plaats in de schijnwerpers. In Rotterdam zullen 44 teams in 4 voorrondes, een halve en een hele finale strijden op het BP-toernooi. Het juryteam bestaat uit Daniël Springer, Jeroen Heun, Luciën de Bruin en Anne Valkering. Ook worden vandaag de CA-teams van het NK debatteren en de Dutch Open bekend gemaakt. SevenTwenty is er zoals gewoonlijk weer bij voor live-updates.

Update 10.00
Na een serie hilarische aankondigingen van Daniel Springer begint het eerste debat. De stelling: “Deze Kamer staat het oprichten van Fight Clubs toe.”

Update 13.00
De tweede stelling is net afgelopen en iedereen is aan het lunchen. De stelling was “Deze Kamer geeft politie en justitie dezelfde opsporingsmogelijkheden voor loverboys als voor terrorismeverdachten.” Hier hoorde een information slide bij waarin werd uitgelegd dat bij verdachten van terrorisme direct overgegaan kan worden tot bijvoorbeeld het tappen van telefoons of permanente observatie zonder dat dit met bewijs gesubstantieerd hoeft te worden.

Update 16.00
Ronde 3 en 4 zijn inmiddels afgelopen. De stelling van ronde 3 was bij benadering “Deze Kamer gelooft dat de Europese Unie zich alleen op de gemeenschappelijke markt moet richten.” Het waren spannende debatten in de derde, laatste open ronde. Ronde 4 was gesloten, en was tevens een bubble. De stelling was bij benadering: “Deze Kamer verplicht individuen met een genetische ziekte tot embryo selectie.”

Update 16.30
De break is aangekondigd. In de break staan: Rob & Reinier, Rogier & Tomas, Daan & Wieger, Sarie & Rozemarijn, Henk & Veroniek, Karin & Heleen, Bas & Remco en Danique & Andrea. De stelling van de halve-finale is: “DK schort alle sancties tegen Noord-Korea op.” De debatten beginnen binnen enkele minuten.

Update 18:30
De halve-finales zijn afgelopen en de uitslagen zijn bekend, terwijl alle debaters aan het avondmaal zitten. Door naar de finale zijn, gelijk met posities:

OG “Rogier & Tomas” – OO “Daan & Wieger” – CG “Sarie & Rozemarijn” – CO “Rob & Reinier”

De stelling van de finale is bij benadering: “Deze Kamer verankert een zorgplicht voor volwassenen ten opzichte van hun ouders in de wet.”

Update 23.00
De finale is afgelopen! En de uitslag is binnen!

Het BP toernooi is gewonnen door Rogier & Tomas. De beste spreker van het toernooi werd Tomas Beerthuis, gevolgd door Reinier de Adelhart Toorop, Rogier Baart en Rob Honig.

De tab is beschikbaar. Zowel de sprekerstab als de teamtab.

 

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.