Trinity Toernooi Dublin

doorNederlandse Debatbond

Trinity Toernooi Dublin

Veroniek van Praag doet verslag van het Trinity toernooi in Dublin.

In Dublin wordt dit weekend The Trinity IV georganiseerd. Het CA team bestaat uit Catherine Murphy, Doireann O Byrne en Hugh Burns.
Het toernooi bestaat uit twee delen: gisteren was er een een debat op uitnodiging, met als motie ‘This house would keep the baby’ en vandaag om 15:00 begint het ‘echte’ toernooi. Er zullen vijf voorrondes zijn, gevolgd door kwartfinales, halve finales en de finale. Er is geen ESL break en de spreektijden zijn zeven minuten.
Namens Nederland zijn er twee teams: Wieger Kop en Rogier Baart (Leiden A) en de verrassende frisse combinatie Anita Lichtendahl en Karin Merckens (Leiden B). Helaas liet de organisatie weten dat Anita en Karin de break niet mogen halen, aangezien zij niet van dezelfde universiteit komen. Dit terzijde, hun teamnaam daarentegen hadden zij zelf liever ook anders gezien (Groningen A). Henk van Zuilen en Veroniek van Praag gaan jureren.
In ronde 1 was de stelling THW disclose the ethnicity of a sperm/egg donor to the prospective parent. Leiden A pakte een eerste plaats en Leiden B een derde.

De tweede ronde begon om 16:00. De motie luidde: THB that goverments should only fund bailouts of other countries if they get permission to do so in a referendum. Leiden A werd derde en Leiden B eerste.
De derde ronde eindigde om kwart voor tien, om toen eindelijk plaats te maken voor een avondmaal (pizza). De motie was ‘THB that the US should give South Korea weapons’. In deze ronde werd Leiden A wederom eerste en pakte Leiden B een tweede plaats.
Gisteren werd de avond afgesloten met Ierse gezelligheid in de pub. Hier daar vochten wat debaters, gewapend met pints, om kippenpootjes en worstjes die dienden als avondmaal. Een enkele debater moest zich hiervan onttrekken en genoot van de rust in de UB van Trinity. Later die avond besloot Karin haar crash te dumpen en zich aan te sluiten bij de Groningers, wat leidde tot gezelligheid en creatieve slaapplekken.
Vandaag, zaterdag, houden de uitgeslapen debaters zich beter aan de tijdsplanning en is de eerste ronde bijna op tijd begonnen.
Ronde 4:
De stelling voor ronde 4 luid: THB that the feminist groups should not campain against abortion. Nadat de chair in de kamer van Leiden B zich liet overhalen werden zij derde in plaats van tweede.
Ronde 5:
De motie van ronde 5 was ‘THB that the US should pay reperations to its muslim population for policies carried out in the aftermath of 9/11’.
Leiden B eindigde in deze ronde op  een onverwachte vierde plek.
Kwart finale:
Na ronde 5 was er pizza als lunch. Er volgenden aankondigingen van toernooien en filmpjes met de ‘beste’ uitspraken van debaters. Verder is The Dutch Open aangekondigd door Wieger en Karin. Ook Science PO IV in Le Havre met Anne Valkering in het CA-team ontving gejuich, dat vooral voor Anne bestemd leek. Daarna volgde de tap: Rogier en Wieger zijn als 12e gebroken met 11 punten! De stelling, vergezeld met infoslide, is ‘THB that Boston College should release the IRA tapes’
Helaas zijn Rogier en Wieger niet door naar de halve finale.
Halve finale:
De stelling van de halve finale is ‘TH whishes that Barack Obama had faced a primary challenge’.
Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

5 Reacties tot nu toe

Daniël SpringerGeplaatst op10:15 pm - jan 28, 2012

“Leiden A werd derde en Leiden A eerste”

Stelletje schizofrenen zijn het toch ook hè…

Tomas BeerthuisGeplaatst op10:36 am - jan 29, 2012

Ik dacht dat die IRA tapes al lang in handen van de rechtbank waren? Also, ik hoop dat ze een infoslide hebben gebracht hahaha, weer lekker zo’n Iers onderwerp.

anneGeplaatst op3:57 pm - jan 29, 2012

ha ha, er werd vast het luidst geklapt voor de naam Niall Sherry van TCD, die ook deel van het CA team is in Le Havre

Goed gedaan jongens!

HenkGeplaatst op7:03 pm - jan 29, 2012

Toffe foto. Subway broodje maakt het af. 😉

Reacties zijn gesloten.