Aankondiging: Leiden Open 2013

doorMascha Bloemer

Aankondiging: Leiden Open 2013

 Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart vindt in Leiden een groot internationaal debattoernooi plaats: het Leiden Open. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de Leiden Debating Union. Er zullen bij elkaar zo’n 200 personen aanwezig zijn om te debatteren en jureren, maar er zijn ook vrijwilligers aanwezig die, naast de OrgComm en de Conveners, alles in goede banen zullen leiden.

De Leiden Open wordt zoals het Leiden betaamt gehouden in BP-format. Speeches duren 7 minuten. Er zijn vijf voorrondes met een break naar de halve finale. Daarnaast is er ook een aparte novicefinale.

Daan Welling (winnaar EUDC 2012 en WUDC-finalist 2013) zal de convener zijn van dit jaarlijkse toernooi. Hij wordt daarin bijgestaan door Irene Schols van het LDU-bestuur samen met Maria Ní Fhlatharta, lid van de LDU.

Daarnaast is er uiteraard nog het CA-team, bestaande uit Karin Merckens (finalist WUDC 2013, winnaar Cambridge IV 2012, kwartfinalist SOAS IV), Sella Nevo (Winnaar WUDC en EUDC als ESL-spreker, Beste Spreker van het EUDC) en Marlena Valles (EUDC kwartfinalist, winnares van de Schotse MACE).

Registratie kost 60 euro per team, voor juryleden is deelname gratis. De teamcap is 60 teams en op dit moment is er een wachtlijst. Voor Nederlandse verenigingen geldt er een N-1 regel. Voor buitenlandse teams is er geen juryregel, maar we hopen dat deze verenigingen veel juryleden zullen sturen. Voor Nederlandse verenigingen geldt dat er een teamcap van 5 is. Crash is op dit moment alleen gegarandeerd voor buitenlandse teams en teams die ver moeten reizen (i.e. Groningen, Middelburg etc.), maar we doen ons best om iedereen van crashplaatsen te kunnen voorzien.

Op vrijdag en zaterdag zijn verzorgen wij alle maaltijden. Er zullen ook twee socials zijn die je als deelnemer echt niet wilt missen.

De finale van de Leiden Open zal gehouden worden op 23 maart. Iedereen met interesse wordt uitgenodigd om de finale bij te wonen om 19.00 in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Mocht je meer informatie willen over het toernooi, schroom dan niet om contact op te nemen met een van de conveners via leidenopen2013@gmail.com.

   

Mascha Bloemer

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

Over de auteur

Mascha Bloemer administrator

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.