Updates: Leiden Open 2013

doorMascha Bloemer

Updates: Leiden Open 2013

Ververs deze pagina regelmatig door op F5 te drukken.

De tab kan hier worden gevonden.

De hashtag voor de Leiden Open 2013 is #leidenopen2013. [twitter-feed mode=”hashtag” hashtag=”leidenopen2013″]   De Leiden Open 2013 staat op het punt om te beginnen. Op dit moment is de registratie in volle gang. We houden jullie via deze pagina op de hoogte van de laatste updates ter plaatse. Dit jaar wordt de Leiden Open weer georganiseerd door de Leiden Debating Union. Bijna 60 teams  van over de hele wereld komen hier in vijf voorrondes, een break naar de halve finale en de finale en een aparte novicefinale. Het CA-team bestaat uit Karin Merckens, Sella Nevo en Marlena Valles. Daan Welling is de convenor van dit toernooi.

 
Een overzicht van de moties van de Leiden Open 2013
STELLINGEN

Ronde 1: THW criminalize gang membership
Ronde 2: THBT adoption agencies should seek to place children in families with a similar culture to that of their biological parents
Ronde 3: THW require re-ratification of all international treaties, including the EU, by popular referenda every decade
Ronde 4: THBT the international community should treat espionage as a justification for military retaliation
Ronde 5: THW make it obligatory for the media to publish the story of the criminal
Novicefinale en halve finales: THBT the LGBT rights movement should abandon the ‘born this way’ campaign
Finale: In times of war, THBT relatives of civilians killed by the military occupation, should be able to sue the soldiers responsible for their relative’s death in civilian court.

 
Na de registratie is het tijd om te gaan eten, dit alles gebeurt op studentencentrum Plexus. Gelukkig is de cateraar op tijd en kan iedereen genieten van heerlijk Eazie-eten. Daarna begeeft iedereen zich naar het KOG waar ronde 1 gaat beginnen.

De motie voor ronde 1 luidt: THW criminalize gang membership. Na deze ronde zal er gepowerranked worden.

De motie voor ronde 2: THBT adoption agencies should seek to place children in families with a similar culture to that of their biological parents. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de zaak Yunus, het Turkse jongetje dat in een lesbisch pleeggezin werd geplaatst. Zijn biologische ouders gingen daar niet mee akkoord.

Na ronde 2 zal de social in de Pelibar aanvangen tot in de late uurtjes. Hopelijk niet al te laat want morgen moet iedereen weer vroeg uit de veren. De herregistratie is namelijk van 9 tot 9.30.

 

Dag 2:

Na een gezellige social in de Pelibar met opeenvolgend een zeer korte nacht is het tijd voor dag 2 van de Leiden Open. Ongeveer een half uur later dan gepland start de aankondiging van ronde 3 in de Lorentzzaal. De motie voor ronde 3 luidt: THW require re-ratification of all international treaties, including the EU, by popular referenda every decade.

De derde ronde was iedereen weer goed op dreef, ondanks het voor sommigen wellicht vroege tijdstip en het feit dat niet alle teams de motie even goed hadden gelezen. Dit was tevens de laatste open ronde. De laatste twee voorrondes zijn gesloten en na ronde 4 zal iedereen naar Plexus gaan voor de lunch.

Het is tijd voor ronde 4, de eerste gesloten ronde van dit toernooi. Teams zullen geen call of feedback krijgen. Dit krijgen ze pas te horen nadat de break is aangekondigd. De motie voor ronde 4 luidt: THBT the international community should treat espionage as a justification for military retaliation.

Na ronde 4 gaan alle deelnemers richting Plexus om daar van de lunch te genieten. Rond 14.30 zullen zij zich weer terug begeven richting het KOG om zich klaar te maken voor de laatste gesloten voorronde. De motie voor ronde 5 luidt: THW make it obligatory for the media to publish the story of the criminal.

Zometeen wordt de break aangekondigd. Er zullen 8 teams breken naar de halve finales. Daarnaast zijn er vier teams die naar de novicefinale gaan.

De break wordt aangekondigd. Door naar de novicefinale zijn:

1e: ICTY A

2e: MSLU/LDU A

3e: Maastricht

4e: Roosevelt E

 

Break naar de halve finales:

1e (13 punten): Durham Where is the Unicorn

2e (12 punten): Eleanor and Julie

3e (12 punten): Scottish Court in the Netherlands

4e (11 punten): Monash A

5e: (11 punten): UDS A

6e (11): I still love riding your bike

7e (11): UDS B

8e (10): Bonaparte Barlaeus

 

Novicefinale:

OG: Roosevelt

OO: ICTY

CG: MSLU/LDU A

CO: Maastricht

 

Door naar de eerste halve finale zijn:

OG: Bonaparte Barlaeus

OO: UDS A

CG: Durham Where’s the Unicorn?

CO: Monash A

 

Door naar de tweede halve finale zijn:

OG: UDS B

OO: Scottish Court in the Netherlands

CG: I Still Love Riding Your Bike

CO: Eleanor and Julie

 

Er is 1 motie voor zowel de novicefinale als beide halve finales. De motie heeft een infoslide die luidt: ‘Some people believe that they were born LGBT, some LGBT people believe that it is a choice that they made. Currently, the LGBT movement uses being ‘Born this way’ as a way of legitimising equal rights.’

De motie luidt: THBT the LGBT rights movement should abandon the ‘born this way’ campaign.

 

Nu is het tijd voor de breakaankondiging voor de finales.

In de eerste halve finale zijn door: UDS A en Bonaparte Barlaeus

In de tweede halve finale zijn door: UDS B en I still love riding your bike

 

De indeling:

OG: I Still Love Riding Your Bike

OO: UDS A

CG: UDS B

CO: Barlaeus Bonaparte

 

Motie: In times of war, THBT relatives of civilians killed by the military occupation, should be able to sue the soldiers responsible for their relative’s death in civilian court.

 

Update: Inmiddels is bekend geworden dat Bonaparte Barlaeus het toernooi heeft gewonnen. Belgrado heeft de novicefinale gewonnen. Caspar werd daarnaast Beste Novicespreker en Wen-Yu Weng van LSE werd Beste Spreker van het toernooi. De social op Catena gaat nu tot in de late uurtjes door.

Tot volgend jaar!

Mascha Bloemer

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

Over de auteur

Mascha Bloemer administrator

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

2 Reacties tot nu toe

Bas TönissenGeplaatst op10:30 pm - mrt 25, 2013

Hoe erg ik ook onder de indruk ben van Caspar’s prestatie, misschien is het toch wel netjes om Wen-Yu Weng ook de eer te gunnen en de laatste update even aan te passen? (Caspar’s sprekerprijs was de novice-sprekerprijs.)

Mascha BloemerGeplaatst op11:55 am - mrt 26, 2013

Dank voor het herinneren Bas, dat was ik vergeten toe te voegen. Bij deze!

Reacties zijn gesloten.