Nederland behaalt finale Europees Kampioenschap Debatteren

doorNederlandse Debatbond

Nederland behaalt finale Europees Kampioenschap Debatteren

Begin augustus werd het jaarlijkse Europese Kampioenschap debatteren voor studenten georganiseerd. Deze editie vond plaats in Novi Sad, in het Noorden van Servie. Bij het EK debatteren komen studenten uit heel Europa samen om te debatteren over allerlei onderwerpen. De studenten doen mee in teams van twee. Grote namen zoals de universiteiten van Oxford en Cambridge zijn vertegenwoordigd, maar ook veel Nederlandse universiteiten doen mee aan dit evenement.

Veel Nederlandse universiteiten waren dichtbij een plaats in de kwartfinale binnen de categorie ‘Engels als tweede taal’. Uiteindelijk waren er twee teams die een plaats veroverden. Bonaparte, de Amsterdamse studentendebatvereniging, bestaande uit Tom Pouw en Marike Breed, en de Leiden Debating Union, bestaande uit Romée Lind en Jeroen Wijnen. Het laatstgenoemde duo wist zelfs door te stoten naar de finale. Hier debatteerde zij tegen teams uit Zagreb, Moscow en Tel Aviv over het thema collectieve trauma na ernstige misdaden tegen de mensheid. Het team uit Tel Aviv won.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.