Nederland levert beste spreker op Wereldkampioenschap Debatteren

doorNederlandse Debatbond

Nederland levert beste spreker op Wereldkampioenschap Debatteren

De afgelopen dagen vond het WK Debatteren voor studenten plaats. Het WK debatteren is één van de grootste jaarlijkse studentenevenementen ter wereld, waaraan ruim 400 teams meedoen van universiteiten uit meer dan 90 landen. Dit jaar vond het WK plaats in Kaapstad, in Zuid-Afrika. Nederland was vertegenwoordigd door twee teams (Leiden: Marike Breed en David Metz; Amsterdam: Zeno Glastra van Loon en Lana Moss) en drie juryleden (Linsey Keur, Daan Welling en Fabienne Ellemeet). Daarnaast deed de Nederlandse Gigi Gil mee namens Oxford University.

De Nederlanders hebben het uitstekend gedaan. Leiden is als derde Nederlandse team ooit gebroken in de Open categorie en standde pas in de 1/8 finales. Daan en Linsey mochten beide verschillende finales jureren. Tot slot werd Gigi Gil uitgeroepen tot beste spreker met Engels als tweede taal! Een fantastische prestatie! De Debatbond is trots op de deelnemers, die het Nederlandse wedstrijddebat uitstekend hebben vertegenwoordigd.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.