[Leiden Open 2020] Sociale interacties door te kleine caféruimtes

doorPjotr Koster

[Leiden Open 2020] Sociale interacties door te kleine caféruimtes

Let op: dit is een vertaling van het originele artikel in het Engels. Door de vertaling kan de toon veranderd zijn.

Tijdens het weekend van 29 februari en 1 maart was er een klein toernooi genaamd Leiden Open 2020. Dit debattoernooi had niet alleen een sterk CA-team, maar ook een waanzinnig goede jurypoule, waardoor de feedback uitstekend was. Dit werd natuurlijk aangevuld met geweldige (internationale) teams, variërend van Leiden tot de London School of Economics. Trivium werd helaas alleen vertegenwoordigd door mij en de krachtpatser genaamd Mara Burgstede.

Gelukkig was Leiden goed bereikbaar en lag de locatie niet ver van het station. De locatie was niet de ster van dit toernooi, maar de mensen wel. Mensen waren enthousiast om te spreken en het gesprek na het debat in de gang was altijd interessant. Zelfs met vijf rondes op zaterdag en een schema dat niet werd gevolgd, bleef het gesprek vrolijk en was het over het algemeen gemakkelijk om mensen te leren kennen. Met een licht vertraagd diner voor een paar mensen en vijf rondes, was het tijd voor een good old social. Dit kon natuurlijk alleen op de eerste verdieping van een café met een nèt iets te kleine ruimte, waardoor het er wat drukker werd en het waarschijnlijker werd dat mensen met elkaar spraken. Na de aankondigingen van de break en veel gebons op tafel, was het tijd om eindelijk te gaan slapen.

De volgende dag vonden de (kwart)finales plaats. Omdat niet iedereen naar de kwartfinales brak, waren er maar weinig teams aanwezig. Dit was enerzijds nogal triest omdat je natuurlijk wilde dat meer mensen naar je debat zouden kijken. Aan de andere kant is het ook begrijpelijk waarom je dit zou willen, aangezien mensen nu nog één dag van het weekend over hebben (dit zou absoluut een debatstelling moeten zijn). Nadat we helaas niet tot de halve finale waren doorgebroken, werd het ook tijd om te vertrekken omdat ik andere verplichtingen had. Van wat ik heb gehoord, waren de andere debatten redelijk goed en sommige stellingen waren behoorlijk creatief. Al met al was het een leuk maar ietwat intensief toernooi.

Stellinganalyse

Informatiedia: A public defender is a lawyer employed by the state in a criminal trial to represent the defendant.

Stelling: THW require all criminal defendants to use a public defender.

Ronde 1 – Leiden Open 2020

In dit artikel zal ik bespreken of alle criminele verdachten een publieke verdediger zouden moeten gebruiken. Dit was het onderwerp van debat in de eerste ronde van de Leiden Open 2020.

Pjotr Koster
NSDV Trivium | + berichten

Pjotr is een debater van de Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium.

Over de auteur

Pjotr Koster administrator

Pjotr is een debater van de Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium.