[Nijmegen Open 2020] Steeds meer gewend aan online debatteren

doorRoel Becker

[Nijmegen Open 2020] Steeds meer gewend aan online debatteren

Bron coverafbeelding: Holland.com

Op 19 december 2020 vond de eerste Nijmegen Online Open plaats. Het was geweldig om te zien dat het mooie Trivium weer een toernooi organiseerde, vooral omdat de vereniging de laatste jaren zeker zijn ups en downs heeft meegemaakt. Bovendien was het voor mij persoonlijk een bijzonder toernooi: Nijmegen is waar ik ben opgegroeid, begon te debatteren en de plek waar ik mijn eerste (en nu waarschijnlijk laatste) toernooi heb ge-CA’d.

Een bijzonder aspect dat waarschijnlijk meer relevant is voor de wereld was echter de nauwgezette organisatie: het toernooi liep op tijd en vaak voor op schema, de communicatie was duidelijk en de (minder relevante leden van de) organisatiecommissie vonden zelfs tijd om het Shitposting-kanaal vol te spammen. Tabber Annemarijn Tamminga en vooral de convenors Mara Burgstede en Daan Spackler verdienen alle eer die ze kunnen krijgen. Verder viel mij de comfortabele sfeer op: teams en juryleden waren aardig voor elkaar en de organisatiecommissie. Het is ook goed om te zien dat steeds meer mensen wennen aan online debatteren; er worden meer POI’s aangeboden en mensen blijven aandacht schenken aan elkaars speeches, ook al zijn we nog ver verwijderd van offline niveaus. De gouden finale werd gewonnen door Roel Schoenmakers en Lotte Claassen, waarmee ze de meest productieve ambtenaren van de maand december zijn (een vaccinatiestrategie zou leuk zijn, jongens).

Details

Convenors: Mara Burgstede & Daan Spackler
Tabbing: Annemarijn Tamminga
CA’s: Fabian Beitsma, Gigi Gil, Hadar Goldberg, Lucy McManus, Parth Pandya, Marta Vasić & Roel Becker
Tabbycat: nijmegen2020.herokuapp.com

Stellingen

  • DK betreurt de weergave van conflicten in niet-documentaires (bijv. The Land of Blood And Honey, Saving Private Ryan, Hair)
  • Infoslide: Een eenmalige pensioenbetaling is wanneer werknemers hun volledige pensioen ontvangen bij het begin van hun pensionering. Een gespreide pensioenbetaling is wanneer ze hun pensioen maandelijks krijgen uitbetaald.
    Stelling: DK staat het werknemers toe om een ​​keuze te maken tussen een eenmalige pensioenbetaling en een gespreide pensioenbetaling.
  • DK steunt het beperken van het maximale aantal zetels in het parlement dat een politieke partij kan krijgen in opkomende democratieën.
  • DK gelooft dat niet-autocratische staten met dienstplicht individuen de mogelijkheid zouden moeten bieden om zichzelf op morele gronden vrij te stellen.
  • DK gelooft dat faculteiten in geesteswetenschappen en sociale wetenschappen prioriteit zouden moeten geven aan het inhuren van conservatieve academici.
  • Infoslide: Moreel pessimisme is de overtuiging dat mensen van nature slecht zijn, en moraliteit moeten leren van externe bronnen en vechten tegen hun innerlijke drang om beter te worden. Moreel optimisme is de overtuiging dat mensen van nature goed zijn, en hun ware zelf moeten volgen en maatschappelijke verwachtingen moeten overwinnen om beter te worden.
    Stelling: DK prefereert een wereld waarin de meerderheid van de mensen in moreel pessimisme gelooft in plaats van moreel optimisme.

Stellinganalyse

Infoslide: Een eenmalige pensioenbetaling is wanneer werknemers hun volledige pensioen ontvangen bij het begin van hun pensionering. Een gespreide pensioenbetaling is wanneer ze hun pensioen maandelijks krijgen uitbetaald.

Stelling: DK staat het werknemers toe om een ​​keuze te maken tussen een eenmalige pensioenbetaling en een gespreide pensioenbetaling.

Ronde 2 – Nijmegen Open 2020

Ik koos deze stelling voor de stellinganalyse om twee redenen (behalve dat pensioen het meest fascinerende op aarde is). Ten eerste, als ik het (uitstekende!) debat dat ik zag en de discussies van de andere debatten die ik hoorde, vergelijk met de discussie die we hadden in het CA-team en mijn eigen ideeën over de stelling, dan denk ik dat er een aantal dimensies zijn die de meeste teams niet aanraakten. Ik hoop dat dit de stellinganalyse interessanter maakt voor lezers. Ten tweede, en nog belangrijker, denk ik dat deze stelling nogal wat didactische waarde heeft, aangezien het vereist dat teams expliciet zijn over argumentatie waarmee ze normaal gesproken impliciet debatten winnen: waarom bepaalde groepen belangrijker zijn dan andere en in het karakteriseren van hoe de samenleving eruitziet.

Roel Becker
Leiden Debating Union | + berichten

Roel Becker is een debater van de Leiden Debating Union. Hij heeft onder andere de finale van het EK Debatteren en de halve finale van het WK Debatteren gehaald.

Over de auteur

Roel Becker administrator

Roel Becker is een debater van de Leiden Debating Union. Hij heeft onder andere de finale van het EK Debatteren en de halve finale van het WK Debatteren gehaald.