Bondsbestuur

 

Het huidige bestuur van de Nederlandse Debatbond bestaat uit vier bestuursleden. Op deze pagina wordt uitgelegd welke functie ieder bestuurslid vervuld en voor welke taken hij of zij verantwoordelijk is. Indien u in contact wilt komen met één van de bestuursleden, kunt u mailen naar info@debatbond.nl of naar hun persoonlijke e-mailadressen.

Michelle Moonen – Voorzitter
Hi! Ik ben Michelle Moonen en ik debatteer al sinds 2016, in 2019 ben ik lid geworden van UDS waar ik inmiddels een bestuursjaar als secretaris heb gedraaid. Hiernaast studeer ik Geschiedenis en Engelse Taal en Cultuur in Utrecht.

De komende twee jaren zal ik me voornamelijk bezig houden met de debatgemeenschap weer een kickstart te geven nu de regels omtrent corona langzamerhand afnemen. Ik wil er graag voor zorgen dat de banden tussen verenigingen sterk blijven, veel mensen weer op toernooien afkomen en dat de debatsport ook onder beginners kwalitatief wordt aangeleerd. Hiernaast zal ik mij voornamelijk bezig houden met het werven van sponsoren voor diverse activiteiten om debaters te ook financieel te steunen. Daarbij help ik een handje bij de PR en SevenTwenty en coördineer ik ons bestuur, iets waar ik ontzettend veel vertrouwen in heb. Tot hopelijk snel op een activiteit of debatavond!

Heb je een vraag voor Michelle? Mail dan naar voorzitter@debatbond.nl.

David Metz – Penningmeester

Hallo, ik ben David Metz. Ik debatteer sinds 2012, en ben sinds 2015 lid van de Leiden Debating Union. Tevens ben ik vorig jaar hoofdcoach geweest bij DSDC.

Voor de komende twee jaar ben ik penningmeester bij de debatbond. Naast het beheren van de centjes ben ik echter van plan mij breder in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het Nederlandse debatlandschap. Dit wil ik onder meer aanpakken door de deelname aan internationale toernooien te coördineren voor Nederlandse verenigingen, workshops door internationale topdebaters te organiseren, en  mijn ruime ervaring binnen de debatwereld over te dragen aan de besturen van de verenigingen.  Ook zal ik samen met Marike de T&D van verenigingen coördineren. Als laatste ben ik van plan  nieuw leven te blazen in SevenTwenty, en leuke artikelen en filmpjes over debatterend  Nederland te gaan maken.

Voor vragen aan David kan je mailen naar info@debatbond.nl.

 

 

 

Amber van Lochem – Algemeen bestuurslid
Mijn naam is Amber van Lochem. Ik debatteer nu al acht jaar bij ASDV Bonaparte. Daar heb ik ook twee jaar in het bestuur gezeten, één jaar als commissaris extern en één jaar als voorzitter. Hoewel ik mee heb gedaan aan aardig wat toernooien, vond ik vooral de gesprekken aan de bar onderhoudend. Dit jaar ga ik als algemeen bestuurslid bij de debatbond mij bezig houden met de DDL en de bestuursondersteuning. Daarnaast ben ik van plan om ook wat socials te organiseren.

 

 

 

 

 

Marike Breed – Secretaris

Hoi! Ik ben Marike en debatteer sinds 2015 voornamelijk bij ASDV Bonaparte, waar ik ook 1,5 jaar in het bestuur heb gezeten. De belangrijkste doelen die ik voor de komende twee jaar heb zijn het weer versterken van de debatgemeenschap op het gebied van leden en toernooideelname. Dat wil ik voornamelijk gaan bereiken door me in te zetten voor promotie, binding tussen verenigingen versterken via sociale activiteiten en verenigingen steun bieden op plekken waar zij aangeven dat nodig te hebben