Brabant domineert het Brabants Debattoernooi

doorNederlandse Debatbond

Brabant domineert het Brabants Debattoernooi

De zevende editie van het in Eindhoven gehouden Brabants Debattoernooi is gewonnen door Joost Lorenz en Pepijn van Bommel. Zij vertegenwoordigen de Tilburgse studentendebatvereniging Cicero. In de finale versloegen zij een team van de Debating Club Breda.

Het Brabants Debattoernooi wordt georganiseerd door drie debatgenootschappen in Brabant: Debatclub Academisch Genootschap, Debating Club Breda en het Brabants Debatgenootschap. Het is niet de eerste keer dat Joost en Pepijn er met de beker vandoor gaan. In 2006 wonnen zij ook dit toernooi.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.