Victor Vlam en Lars Duursma winnaars BDT2009

doorNederlandse Debatbond

Victor Vlam en Lars Duursma winnaars BDT2009

Op 14 februari 2009 organiseerde A.S.D.V. Bonaparte al weer voor de 9e keer het Bonapartiaans Debattoernooi.

In de raadszaal van de gemeenteraad van Amsterdam namen Lars Duursma en Victor Vlam het in de finale op tegen Steffy Roos Hooijenga en Floor de Koning van G.D.S. Kalliope. Er werd gedebatteerd over de stelling dat liegen in het parlement gelijk gesteld moest worden aan meineed.

De verrassende finalisten uit Groningen voerden een moedige strijd vanuit de propositie, maar het jury-oordeel was onverbiddelijk. Lars Duursma en Victor Vlam gingen met de overwinning naar huis. Voor Lars Duursma was dit zijn vijfde overwinning op het Bonapartiaans Debattoernooi.

Behalve met de teamprijs ging Victor Vlam er ook vandoor met de prijs voor beste spreker en met de retoricaprijs voor de spreker die het beste ‘complexe argumenten helder en overtuigend kan uitleggen’.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.