Schrijf je in voor de eerste accreditatiesessie voor juryleden!

doorNederlandse Debatbond

Schrijf je in voor de eerste accreditatiesessie voor juryleden!

Op de Bondsraad is gisteren aankondigd dat de eerste jury-accreditatiesessie wordt gehouden op 29 mei om 19.30 in Rotterdam.

Wat kan je verwachten?

De accreditatiesessie zal een kleine drie uur duren. We beginnen met een jurytraining door Marc Roels en Victor Vlam. Vervolgens krijgen de deelnemers een debat op video te zien. Als afsluiting krijgen zij hun examen. Dit bestaat uit een theoretische toets (hoe goed ken je de regels van het debat?) en een inzichtstoets (hoe goed kan je de regels toepassen?). Voor de inzichtstoets moeten deelnemers het debat jureren dat zij hebben gezien. De uitslag is daarbij ondergeschikt aan de motivering.

Hoe bereid ik me voor?

Het is aan te raden om het door de Debatbond gepubliceerde Juryhandboek door te nemen. Een kernachtig en behulpzaam handboek voor zowel beginnende als ervaren juryleden. Je kan het hier downloaden op deze website!

Inschrijven?

Dat is nog mogelijk! Sinds gisteren zijn er al vijf inschrijvingen binnen. Vanwege zaalruimte hebben we gelimiteerde plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel in om tot de eerste lichting van geaccrediteerde juryleden te horen!

Stuur een mailtje met je naam en vereniging naar secretaris@debatbond.nl. Van ons krijg je dan een bevestiging van inschrijving.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.