Trivium wint HBO Debattoernooi

doorNederlandse Debatbond

Trivium wint HBO Debattoernooi

Drie leden van de Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium hebben vandaag het HBO Debattoernooi gewonnen. Ben Arts, Thijs van Manen en Esther van Assen kwamen uit voor Trivium en studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De finale stelling van het toernooi luidde: er moet een kunst- en cultuurbelasting worden ingevoerd.

Het toernooi is georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en gehouden in Rotterdam op de campus van Hogeschool INHOLLAND. Voor het toernooi hadden tien teams zich ingeschreven. De organisatie heeft de ambitie het toernooi in de loop van de jaren uit te laten groeien naar 120 deelnemers die in vier regionale voorronden tegen elkaar uitkomen.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.