Studenten uit Leiden winnen EK debatteren

doorNederlandse Debatbond

Studenten uit Leiden winnen EK debatteren

Newcastle, Engeland, 5 augustus 2009 – Rob Honig en Ali al-Khatib, studenten aan de Universiteit Leiden, hebben het Europees Kampioenschap debatteren op hun naam geschreven. In Newcastle, Engeland wonnen zij in de categorie ‘Engels als tweede taal’. In de finale versloegen zij teams uit Israël, Slovenië en Turkije. Aan het toernooi deden 200 teams mee uit 24 verschillende landen.

Er werd gedebatteerd over uiteenlopende onderwerpen. Het finaledebat draaide om de vraag of genetische verbeteringen aan de mens moeten worden toegestaan. Een pittige stellingen die slechts vijftien minuten voor aanvang van het debat bekend werd gemaakt. Honig en al-Khatib over hun overwinning: “Dit is geen overwinning voor ons of voor onze debatvereniging. Deze overwinning is voor heel debatterend Nederland!”

Dit is niet de enige heugelijke beslissing voor debatterend Nederland. Vandaag besloot de Europese Debatraad dat de volgende editie van het EK wordt georganiseerd in Nederland. De Amsterdamse Debatvereniging Bonaparte neemt de organisatie op zich. Bestuursvoorzitter Amber van Harskamp verheugt zich op de organisatie van het grootste debattoernooi ooit in Nederland gehouden: “Hiermee wordt Nederland als debatland definitief op de kaart gezet. Het is fantastisch dat de beste debaters van Europa zich in Nederland zullen verzamelen.”

Noot voor media: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Victor Vlam, vice-voorzitter van de Nederlandse Debatbond, via victor.vlam@debatbond.nl en 06-14 3727 84.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.