Leidse studenten grijpen net naast winst op het wereldkampioenschap debatteren

doorNederlandse Debatbond

Leidse studenten grijpen net naast winst op het wereldkampioenschap debatteren

Rob Honig en Ali al-Khatib hebben nipt de finale verloren van het wereldkampioenschap debatteren in Turkije. De twee studenten uit Leiden waren het enige Nederlandse team in de finale en namen het op tegen teams uit Maleisië en Israël. Honig en al-Khatib werden eerder dit jaar al Europees Kampioen. In de finale debatteerde zij over een verbod op positieve uitingen over oorlogsmisdadigers.

Er deden meer Nederlandse teams mee aan dit prestigieuze internationale debattoernooi. Teams uit Rotterdam (Luciën de Bruin en Jeroen Heun) en Amsterdam (Reinier de Adelhart Toorop en Adrian de Groot Ruiz) schopte het tot de halve finales. En een team uit Groningen (Floor de Koning en Steffy Roos du Maine) liep op een paar punten na de kwartfinale mis.

Kortom: een breed Nederlands deelnemersveld heeft laten zien dat we meedraaien met de internationale debattop.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.