Groot Nederlands succes op de Humboldt Berlin IV 2010

doorNederlandse Debatbond

Groot Nederlands succes op de Humboldt Berlin IV 2010

Van 23 tot 25 april organiseerde de prestigieuze Humboldt Universiteit voor het eerst weer een toernooi sinds zij in 2006 het EK debatteren organiseerde. Zij hebben laten zien dat ze dat nog steeds goed kunnen. Wij hebben laten zien dat we debatteren nog steeds goed kunnen!

Voor de Nederlanders is dit toernooi namelijk een enorm succes geworden! Twee Nederlandse teams, Jeroen Heun en Daniël Springer van EDS (Rotterdam) en Michel Scholte en Adrian de Groot Ruiz van Bonaparte (Amsterdam), stonden in de finale die uiteindelijk werd gewonnen door Jeroen en Daniël. Vanwege het grote aantal teams met Engels als tweede taal (ESL) werd ook een finale gehouden voor deze categorie. Volgens het unanieme jurypanel werd deze finale gewonnnen door Micha Beekman en Joris Vincent van University College Utrecht!

Door een bijdrage van de Europese Unie konden de voorzitters van de jury Leela Koenig (Leiden) en Patrick Ehmann (Berlijn, Duitsland) een goede juryploeg samenstellen uit heel Europa. Het niveau van het toernooi was daardoor erg hoog. Veel goede teams uit Europa besloten de tocht naar Berlijn te maken. Naast Leela mocht ook Simone van Elk (Leiden) de finale jureren.

Al met al hebben Nederlanders zo vlak voor het EK debatteren goed laten zien wat we waard zijn!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.