Wie vertegenwoordigt Nederland dit jaar in China?

doorNederlandse Debatbond

Wie vertegenwoordigt Nederland dit jaar in China?

Debatteren in China: het is minder gek dan het lijkt. Van 7-14 mei vindt in Beijing de 15de editie plaats van de FLTRP Cup; de officieuze Chinese nationale debatkampioenschappen georganiseerd door de Foreign Languages Teaching and Research Press. De organisatie is druk op zoek naar gekwalificeerde juryleden.

Het zijn spannende tijden voor debatteren in China. Het aantal intervarsity toernooien is groeiende en ook aan de FLTRP Cup zal dit jaar weer een recordaantal van 120 teams van verschillende universiteiten meedoen. Het toernooi hanteert de Brits Parlementaire vorm zoals die ook wordt gebruikt op de Worlds Universities Debating Championships.

De organisatie van de FLTRP Cup nodigt gekwalificeerde juryleden uit alle hoeken van de wereld uit om deel te nemen aan het toernooi dit jaar. Vorig jaar bestond de jurypoule bijvoorbeeld uit namen als Jess Prince (Canada), Sam Greenland (Australië), Josh Martin (VS), Stephen Boyle (Ierland), Uri Merhav (Israel), Loke Wing Fatt (Singapore), Filip Doranic (Slovenië), Justice Motlhabani (Botswana) en Lars Duursma (Nederland). Gekwalificeerde juryleden komen in aanmerking voor subsidie. Afhankelijk van het niveau komen juryleden in aanmerking voor een reiskostensubsidie. De organisatie biedt juryleden sowieso transfer vanaf de luchthaven, verblijf, maaltijden en een tour naar onder andere de Verboden Stad en de Chinese Muur. Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.