Voorbeschouwing: wie wint het NK?

doorNederlandse Debatbond

Voorbeschouwing: wie wint het NK?

Morgen is het zo ver: het Nederlands Kampioenschap Debatteren 2011. Na morgen zal een nieuw team zich een jaar lang ‘regerend Nederlands Kampioen Debatteren’ mogen noemen. Titelverdedigers Thom Wetzer en Elisabeth van Lieshout, die vorig jaar in Leiden de titel na een zinderende finale pakte, jureren op dit NK. Daarmee zal er dit jaar sowieso een nieuw team kampioen worden.

Terug in Rotterdam

Het NK keert dit jaar terug naar Rotterdam, waar de Erasmus Debating Society het toernooi zal organiseren. Juryvoorzitter, ofwel Chief Adjudicator van het toernooi is Jeroen Heun (beste ESL spreker EK Debatteren 2010). Met maanden voorbereidingen door een team van zowel Nederlandse als internationale studenten zullen morgen de voorrondes in het Wolfert van Borselen plaatsvinden, en de finale in Cafe Engels (nabij Centraal Station).

Sterke bezetting

Als we de signalen van de organisatie mogen geloven, hebben zich al bijna 60 teams gemeld die meedingen in de strijd naar Nederlands Kampioen. Onder hen zijn een heel aantal favorieten en ervaren debaters. Dat zegt echter niets. Immers, bij het NK van vorig jaar was dit ook het geval, en toen gingen twee scholieren (Thom en Elisabeth) er met de winst vandoor. Wat voor verassingen er dit jaar op het NK weer zullen plaatsvinden, zullen we morgen weten.

720 berichtgeving

Hoe zal SevenTwenty dan verslag doen van dit geweldige evenement? Natuurlijk zijn we ter plaatse om alles in de gaten te houden. We zullen live updates publiceren, een nabeschouwing schrijven met onder meer uiteraard de stellingen en de uitslag, en de Debatbond zal een persbericht uitsturen naar honderden journalisten met een verslag van het toernooi en de nieuwe Nederlands Kampioenen. Hou 720 dus morgen in de gaten!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.