Rotterdammers Nederlands Kampioen Debatteren

doorNederlandse Debatbond

Rotterdammers Nederlands Kampioen Debatteren

Rotterdammers Lars Duursma en Daniël Springer hebben zaterdagavond het Nederlands Kampioenschap debatteren gewonnen na een zinderende finale. Ze versloegen professionals, studenten en scholieren die meededen aan deze vijftiende editie van het toernooi dat werd georganiseerd in Rotterdam. Reinier de Adelhart Toorop werd beste individuele spreker van het toernooi.

Sterk deelnemersveld

Aan het toernooi mochten de 56 beste teams van Nederland meedoen. En onder die deelnemers waren veel kanshebbers. Niet alleen deden talentvolle scholieren in groten getale mee, ook kwamen veel ervaren student debaters en professionals op het toernooi af om mee te dingen naar de landstitel. Na vier voorrondes en halve-finales werd in de finale gedebatteerd over de vraag of zogenaamde hatecrimes extra bestraft moeten worden.

Een toernooi van niveau

Op het toernooi zijn tientallen debatten gevoerd om te beoordelen wie er in aanmerking kwam voor de halve-finales. De debatten waren van hoog niveau. Er werd gedebatteerd over maatschappelijk relevante en prikkelende stellingen. Onderwerpen zoals ziektekostenverzekeringen, het gebruik van landmijnen en het nationaliseren van energiemaatschappijen kwamen aan bod.

Debatteren begint enorm populair te worden

Binnen Nederland wordt het wedstrijddebat steeds groter. Niet alleen komt het steeds meer terug in het onderwijs, scholieren gaan al op jonge leeftijd naar internationale debattoernooien. Debatverenigingen in Nederland worden daarnaast steeds groter en met de komst van de Nederlandse Debatbond is de competitie zich in grote mate aan het professionaliseren.

Meer informatie en achtergrondinformatie over de winst en debatteren in het algemeen is te vinden op www.debatbond.nl

NK Debatteren 2011 Tab

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

2 Reacties tot nu toe

Eric StamGeplaatst op12:50 pm - apr 18, 2011

Ook de moeite van het vermelden waard: finalespeeches nu te zien op YouTube, te beginnen met de speech van Ali Al Khatib, eerste propositiespreker in het debat http://www.youtube.com/watch?v=N6na7V70YJo&feature=channel_video_title

Cicero Beste Novice team op NK 2011! | T.D.V. CiceroGeplaatst op6:39 pm - apr 18, 2011

[…] hier voor de tab van het NK! Dit bericht is geplaatst in Nieuwsberichten. Bookmark de permalink. […]

Reacties zijn gesloten.