Aankondiging EK debatteren: Galway

doorNederlandse Debatbond

Aankondiging EK debatteren: Galway

Van 7 tot 12 augustus vindt het Europees Kampioenschap Debatteren plaats in Galway, Ierland. De Nederlandse delegatie bestaat uit meer dan 40 jonge mannen en vrouwen en wordt als grote kanshebber gezien voor de overwinning. Het EK Debatteren is het meest prestigieuze debattoernooi in Europa waar jaarlijks ongeveer 400 mensen uit 25 landen aan meedoen. Dit jaar wordt het kampioenschap voor de achttiende keer georganiseerd.

Teams uit heel Nederland

Met 44 deelnemers stuurt Nederland haar grootste delegatie ooit. De deelnemers zijn vooral studenten. Ze komen uit alle hoeken van het land: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Leiden en Groningen. De afgelopen maanden en jaren hebben zij hard getraind.

Succesvol verleden

Het EK debatteren heeft voor de Nederlanders een succesvol verleden. Vorig jaar nog werd Jeroen Heun, student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, beste individuele spreker in de categorie Engels als tweede taal. Dat EK werd toen georganiseerd in Amsterdam. Vijf keer eerder wonnen de Nederlanders (in de categorie Engels als tweede taal). Met een sterke delegatie zijn de verwachtingen dit jaar weer hooggespannen.

Volg onze verslaggeving

Vanuit Nederland zullen veel mensen aandachtig de resultaten volgen die uit Ierland komen. De Nederlandse Debatbond publiceert via haar website (www.debatbond.nl) iedere dag live updates, resultaten en achtergrond artikelen van het prestigieuze kampioenschap.

—— NOOT VOOR DE REDACTIE ——

Meer informatie? Hulp bij een artikel over het debat?

Wij helpen u graag! Neem gerust contact op met:

Tomas Beerthuis, bestuurslid Nederlandse Debatbond
06-48797276, Tomas.Beerthuis@debatbond.nl

Over de Nederlandse Debatbond
De Nederlandse Debatbond is het overkoepelende orgaan van debatverenigingen en –organisaties in Nederland. De Bond is opgericht in 2008 met als doel om het wedstrijddebat te bevorderen. Het wedstrijddebat bevordert cruciale presentatie- en argumentatievaardigheden en dwingt je kritisch na te denken over maatschappelijke vraagstukken. Tot de kerntaken van de Bond behoren het bevorderen van samenwerking tussen beoefenaars en het gezamenlijk naar buiten treden. De organisatie heeft ongeveer 1000 leden.

Meer informatie over de Debatbond, het EK Debatteren en debatteren in het algemeen is te vinden op www.debatbond.nl

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.