WSDC Dundee update dag 2: Nederland verslaat Singapore

doorNederlandse Debatbond

WSDC Dundee update dag 2: Nederland verslaat Singapore

Het Nederlands team blijft goed presteren op het World Schools Debating Championships. Nadat op donderdag al Nigeria en het hoger geplaatste Pakistan met 3-0 werden verslagen, kan vandaag opnieuw een succes worden bijgeschreven op het conto van Azer Aras, Joris Broeders, Anna Verkaik en Menno Schellekens. In de derde ronde, met als stelling “This House Believes that universal primary education is a misallocation of resources for the developing world” werd met 2-1 het sterke Singapore verschalkt. Dit is een prestatie van uniek formaat: Singapore is een land uit de klasse-1 categorie, en heeft op de afgelopen twee wereldkampioenschappen (in Doha en Athene) de derde plaats bereikt. Het team dat in Dundee aanwezig was is bovendien exact hetzelfde team dat in Doha nog sneuvelde in de halve finales. Nog nooit eerder won het Nederlands team van een land uit de A-klasse.

Later deze dag nemen de Nederlanders het nog op tegen Japan. De stelling van dit debat wordt 45 minuten van tevoren bekend gemaakt. Het WSDC bestaat uit 8 voorrondes. De beste 16 teams gaan door naar de 1/8e finales.

WSDC

Van 16 tot 26 augustus vindt het World Schools Debating Championships plaats in Dundee (Schotland). Op het WSDC strijden de debaters in landenteams tegen elkaar. Ieder land vaardigt slechts één team af, bestaande uit vier of vijf middelbare scholieren. De Nederlandse delegatie bestaat dit jaar uit Anna Verkaik, Azer Aras, Joris Broeders en Menno Schellekens. Zij worden begeleid door juryleden Eva Spoor & Thom Wetzer en Coach/Team Manager Rooj Darweesh.
Op het WSDC wordt gedebatteerd in het Australs-format, waar twee teams van drie debaters het tegen elkaar opnemen. De jurering geschiedt afzonderlijk, en elk jurylid kan 1 stem geven voor het team dat hij of zij het beste vond.

Kijk voor meer informatie ook op de officiële website van het toernooi.
Voor de uitslagen kunt u hier terecht.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

11 Reacties tot nu toe

Victor VlamGeplaatst op1:08 pm - aug 19, 2011

Wat een geweldige prestatie om Singapore te verslaan!

Tomas BeerthuisGeplaatst op2:12 pm - aug 19, 2011

Ongelofelijk goed jongens, we zijn heel trots op jullie. Kick ass!

LuciënGeplaatst op5:12 pm - aug 19, 2011

Briljant jongens, keurig! Echt netjes, Singapore is geen misselijke tegenstander dus hier mogen jullie echt trots op zijn.

@Daan, dit is overigens helemaal niet de eerste keer dat het nederlandse team een land uit de A-klasse verslaat, dat kunstje flikte Nederland in 2007 met 2-1 ook al tegen Canada in WSDC Seoul destijds, zo weet ik uit bijzonder betrouwbare bron 😉 Leuk artikel verder!

Luciën 🙂

    Daan WellingGeplaatst op1:32 am - aug 20, 2011

    Haha, dank voor de correctie. Ik had hier verder geen gegevens over, maar had vooral een heel enthousiaste Danique aan de telefoon die zei dat het zoiets gaafs was, nooit eerder voorgekomen, en dat moest de wereld natuurlijk weten!

LarsGeplaatst op5:16 pm - aug 19, 2011

Ook de vierde wedstrijd is gewonnen; Japan werd met 3-0 verslagen. Goed bezig!

Wieger MarisGeplaatst op1:27 pm - aug 20, 2011

“Kijk voor meer informatie – onderandere voor teamscores aan het eind van de dag – ook op de officiële website van het toernooi.” Kan iemand hiervan de link geven? Ik zie op de officiële website geen tussenstand…

Wieger MarisGeplaatst op10:21 am - aug 23, 2011

Goed om te vermelden: ze hebben als derde de break gehaald! 8 uit 8!

ReinierGeplaatst op7:53 pm - aug 25, 2011

En Singapore is wereldkamioen. Maakt de Nederlanders nog eens extra grote helden!

WSDC 2012 in Zuid Afrika: een voorbeschouwing – Nederlandse DebatbondGeplaatst op6:38 pm - jan 16, 2012

[…] jaar was onze delegatie één van de verrassingen van het WSDC 2011: we versloegen aanstaand kampioen Singapore en braken als derde team, om er in een 3-2 split uit te gaan in de octofinales. Voor het tweede […]

Reacties zijn gesloten.