WSDC Dundee: een sfeerimpressie

doorNederlandse Debatbond

WSDC Dundee: een sfeerimpressie

Eva Spoor is op het World Schools Debating Championships in Dundee als één van de begeleiders van het Nederlandse team. Vandaag was er een vrije dag na twee zware debatdagen. Zij geeft een sfeerimpressie van de vrije zaterdag.

George Heriot’s school in Edinburgh verwelkomde vandaag het gehele WSDC gezelschap met doedelzakken en ademde een sfeer die sterk deed denken aan de school van Harry Potter. Niet geheel verrassend, J.K. Rowling bleek haar kinderen naar deze school te sturen! Het beloofde dan ook een magische dag te worden.

Standbeeld van David Hume

Standbeeld van David Hume

Het avontuur startte met een tour in een open bus door deze prachtige stad. Vervolgens werd het team door twee lieftallige vrijwilligers van de school te voet verder rondgeleid door de menigten die op het jaarlijkse ‘Fringe’ festival waren afgekomen naar een prachtig uitkijkpunt en het kasteel. Daarna genoten zij een lunch, vriendelijk aangeboden door de moeder van Joris, één van de debaters. Het ‘Royal Museum of Scotland’, het parlement, Princes Street, en vele andere delen van de stad lagen nog op het pad, alvorens het team stipt op tijd was voor het (inmiddels bekende) gefrituurde schotse voedsel op school. Het avontuur was na dit avondmaal helaas ten einde gekomen en de tocht naar Dundee werd weer ingezet. Het team is zich aan het klaarstomen voor een nieuw hoofdstuk met twee nieuwe debatrondes. Ronde 5 zal in de oppositie tegen Qatar gevoerd worden over de stelling “This House Would legalise the sale of human organs”. De tweede ronde is in de propositie tegen Bermuda. En nu ‘fingers crossed’ dat het wrijven van de teen van het standbeeld van David Hume in Edinburgh en/of de magie van deze afgelopen dag een voorspoedige invloed hebben op de voortzetting van het toernooi voor Team Nederland!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.