Leer de redactie 2011 – 2012 kennen!

doorNederlandse Debatbond

Leer de redactie 2011 – 2012 kennen!

Ook het komende seizoen zal SevenTwenty – de blog van de Nederlandse Debatbond – je blijven voorzien van interessante verslagen en prikkelende opiniestukken omtrent het wedstrijddebat. Wie zijn de gezichten achter de artikelen? Maak kennis met de redactie.

Danique van Koppenhagen

Als hoofdredacteur is Danique eindverantwoordelijke en aanspreekpunt van de redactie. Ze is 21 jaar en studeert European Law en Economics of Competition and Regulation aan de Universiteit Utrecht. In de debatwereld is ze zowel betrokken geweest bij de UCU Debating Union, waar ze voorzitter was, als bij de Utrecht Debating Society, waar ze een jaar secretaris is geweest. Ze heeft verschillende breaks gehaald, waaronder de halve finale ESL van het EUDC 2011, en winst behaald op onder andere het Brabants Debat Toernooi en de Leiden Mace. Naast debatteren speelt ze graag een spelletje (al dan niet op de Wii), zwemt ze en leest ze veel.

Daan Welling

Daan is 19 jaar, en bekleedt de functie van adjunct-hoofdreadacteur bij SevenTwenty. Hij studeert Liberal Arts & Science, met een focus op internationaal recht, en hij debatteert sinds dit jaar bij de Leiden Debating Union, waar hij ook de functie van Commissaris Inhoudelijk bekleedt. Al op de middelbare school was hij betrokken bij de debatvereniging van zijn school, en in zijn eerste jaar van de studie heeft hij een poging ondernomen om een debatvereniging op te zetten op het Leiden University College in Den Haag. Al van jongs af aan schreef, krabbelde en kliederde hij op alles wat los en vast zat, en hij is dan ook erg gelukkig om het debatteren met het schrijven te kunnen combineren bij SevenTwenty. Naast zijn activiteiten binnen het debat leest Daan erg graag en veel, is hij actief bij verschillende commissies binnen zijn studievereniging en is hij een onverbeterlijke socialite.

Jeroen Dokter

Jeroen Dokter is 22 jaar en woont in Groningen. Hij studeert wiskunde en filosofie. Naast vaag gebrabbel over cijfers vindt hij het leuk om te tennissen, reizen en een kroeg te bezoeken (hoe cliché dat volgens hemzelf ook klinkt). Hij zit nu drie jaar bij Kalliope en is in zijn tweede jaar penningmeester geweest. Dit jaar stond hij in de kwartfinales ESL van het EUDC. Ook is hij vijf jaar geleden editor van de schoolkrant geweest. Dat vond hij erg leuk, en hij heeft dan ook veel zin dit weer op te pakken bij SevenTwenty!

Rooj Darweesh

Als voorzitter van Stg. Dutch Schools Debating Championships is Rooj vooral betrokken bij het scholierendebat. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse toernooi en voor het coachen van het Nederlandse team dat deelneemt aan het World Schools Debating Championships. Als scholier was Rooj zelf tweemaal deelnemer op het WSDC en sindsdien is hij de hoofdtrainer. Vorig jaar coachte hij het team naar de “EFL-”WK-titel. Als universitair debater was Rooj o.a. 2e beste spreker op het Nederlands Kampioenschap debatteren 2010 en haalde hij meerdere malen de break. Rooj is bachelorstudent International Business Administrationaan de Erasmus Universiteit, Rotterdam.

Joris Broeders

Joris Broeders is vijfde klasser op het Stedelijk Gymnasium Utrecht (Usgym) en actief in de scholierendebatwereld. Tot de vijfde klas heeft hij zich breed ontwikkeld door zowel alfa als beta vakken te volgen en onder andere deel te nemen aan de DeutschOlympiade. Vanaf nu concentreert hij zich op economie en maatschappij. Talen, geschiedenis, politiek en economie interesseren hem. Sinds de vierde is Joris trots lid van de schooldebatvereniging Hybris. Hij werd beste spreker op het Dutch Schools Debating Championships in 2010, zijn eerste debattoernooi. In augustus 2011 vertegenwoordigt Joris Nederland in Dundee, als lid van het Nederlandse WSDC-team. Andere hobbies van Joris zijn pianospelen, luisteren naar muziek, scubadive-les geven, reizen en filmavondjes met vrienden.

Alex Klein

Alex debatteert sinds de zomer van 2009 bij de Utrecht Debating Society, en schrijft ook regelmatig artikelen voor het verenigingsblad van UDS, de Hear Hear. Wat hem aanspreekt in debatteren is de strijd tussen verschillende ideeen, tussen verschillende argumenten, en de uitwerking daarvan. Met name de korte en duidelijke toepassing van ingewikkelde filosofische theorieën op een hedendaags vraagstuk is altijd interessant. Zijn favoriete stellingen zijn stellingen die gaan over de aard van de democratie. Hij is student Politieke Wetenschappen.

Laura de Adelhart Toorop

Laura is 19 jaar en woont al haar hele leven in Amsterdam. Ze studeert geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds dit jaar is ze lid van ASDV Bonaparte en debatteert ze daar met groeiend plezier. Naast debatteren houdt ze van het schrijven van korte verhalen en schrijven in het algemeen. Volgend jaar begint ze aan een minor Kritische Journalistiek. Daarnaast zit ze in de redactie van het verenigingsblad van Bonaparte, de Redenaar. Aangezien ze zowel schrijven als debatteren leuk vindt, lijkt het haar mooi om de vakken van haar minor zo veel mogelijk in de praktijk te brengen bij SevenTwenty.

Becky West

Becky zit in het laatste jaar van haar studie rechten aan University College Cork. Vorig jaar heeft ze een uitwisselingsjaar gedaan in Leiden. In Cork is zij lid van de UCC Philosoph and Law societies. Becky heeft namens beiden meegedaan aan toernooien. Dit jaar zal zij de Cork IV organiseren. In haar uitwisselingsjaar in Nederland heeft ze ervaring opgedaan in de Nederlandse debatwereld. Zij was lid van de Leiden Debating Union, welke vereniging zij vertegenwoordigde op verschillende toernooien. Verder was ze vrijwilliger bij de Mace en is zij gebroken als timekeeper op het Bonaparte intern toernooi! Haar bijdragen aan SevenTwenty zullen in het Engels zijn.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.