Live: de Oxford IV

doorNederlandse Debatbond

Live: de Oxford IV

Dit weekend staat een van de grootste debattoernooien ter wereld op het menu: de prestigieuze Oxford InterVarsity. Vrijdag en zaterdag zullen debatersvanuit heel de wereld naar Oxford afreizen om in vijf voorrondes te bewijzen dat ze gekwalificeerd zijn voor de kwartfinales (Engels als eerste taal) of de halve finales (Engels als tweede taal). Wat kun je verwachten van SevenTwenty? De Oxford IV is ieder jaar ietwat chaotisch, daarom kunnen we geen beloftes maken over de updates. De redactie zal updates geven van de stellingen, de sfeer en hoe de Nederlandse teams het doen.

Eerste update: vrijdag 15:00
De meeste teams zijn gearriveerd. Het is nu wachten op de briefing van het juryteam en de aankondiging van de eerste ronde. Het juryteam bestaat uit Ben Woolgar, Hugh Burns en Sayeqi Islam. Er zijn teams vanuit Leiden, Utrecht en Rotterdam aanwezig.

Vrijdag: 23:20
Hierbij een nieuwe update van de Nederlandse delegatie. Het toernooi is in volle gang en de eerste twee rondes zitten er op. Ronde 1 had als stelling THBT education on sex at schools should contain techniques to learn about sexual gratification (including but not limited to anal sex, masturbation, etc.). Stelling is een benadering: geen correcte formulering!

Ronde 2 ging over de stelling THBT world aid organisations should not be allowed to convert people to a specific faith. Wederom is de stelling een benadering en niet de juiste formulering.

Over de Nederlandse teams is nog niet alle informatie binnen. Leiden A (Rogier, Ali) en Utrecht A (Danique, Tomas) staan beiden op 4 punten. Morgenochtend gaat het toernooi verder. Er zullen nog drie voorrondes volgen, waarna de ‘outrounds’ volgen.

Update 11:00
De derde ronde is zojuist afgelopen. De stelling was “THW suspend trade unions and labour protection in times of economic crisis.”

Binnen niet al te lange tijd zal de vierde stelling worden aangekondigd. Zowel de vierde als de vijfde ronde zijn gesloten, dat wil zeggen: er zal geen feedback en uitslag worden gegeven tot dat de break bekend wordt gemaakt.

Update 13:00
De vierde ronde is zojuist afgelopen. Leiden A is deze ronde ingegaan met 5 punten, Utrecht A met 7 punten. De stelling was: “THBT Israël should support pro democratic movements in Arab countries.” Over niet al te lang zal de laatste voorronde beginnen. Ook daarvan komt geen uitslag tot aan de bekendmaking van de knock out rondes (outrounds).

Update: 18:15
De break is bekend. Leiden A, Utrecht A en Erasmus A hebben de ESL break gehaald. De uitslag zal spoedig volgen. De stelling was “THBT the LGBT movement should not support gay pride marches.

Update 22:50
Enkele updates over de finales. In de ESL-finale stonden UDS A (Tomas & Danique), Leiden A (Rogier & Ali), Babeș-Bolyai A en Belgrade A. Stelling (bij benadering): “THBT the leaders of big world corporations should be democratically chosen by national elections.”
Teams in de main finale: Sydney A, Durham A, UCD A en Cambridge D. Stelling: “THW establish geographical zones in which the sale, possession, and use of drugs is legal.”

Uitslag wordt verwacht om 01:00 Nederlandse tijd.

Update 01:45
Rogier Baart & Ali Al Khatib van Leiden A winnen de ESL-finale van Oxford A. Beste ESL-speker was Danique van Koppenhagen (Utrecht A), gevolgd door Tomas Beerthuis (Utrecht A).
Sydney A heeft de main finale gewonnen.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

7 Reacties tot nu toe

Daan WellingGeplaatst op2:25 pm - nov 12, 2011

Overigens stonden EDS A (Michael Tai en Jesse Fest) en EDS B (Lucia Sontseva en Chae Young-Oh) gisteren na 2 rondes op 3 punten.

Alex KleinGeplaatst op8:53 pm - nov 12, 2011

Utrecht A is door naar de ESL-finale. Van de andere Nederlandse teams weet ik niets.

Daan WellingGeplaatst op10:55 pm - nov 12, 2011

Way to go, Leiden en Utrecht! BBU en Belgrade zijn dezelfde teams als op Euros?

Alex KleinGeplaatst op10:58 pm - nov 12, 2011

Geen idee. Ik vermoed het wel, persoonlijk. In dat geval is vooral BBU gevaarlijk.
Als ik het goed heb begrepen ligt de uitslag van de ESL-finale nog redelijk open.

    Daan WellingGeplaatst op11:02 pm - nov 12, 2011

    BBU is goed, maar vlak ook Milan Vignjevic niet uit; die kan altijd wel wat in zijn speech proppen wat tijdens een juryberaad opeens briljant blijkt te zijn. Gebeurde in 2 debatten die ik jureerde op Euro’s.

Victor VlamGeplaatst op2:03 am - nov 13, 2011

Wat mooi, een volledig Nederlandse overwinning! Felicitaties aan Ali, Rogier en Danique!

Reacties zijn gesloten.