Live: Centrale IV

doorNederlandse Debatbond

Live: Centrale IV

Deze week zijn er meerdere toernooien waar Nederlandse teams actief zijn! In Parijs doen er een aantal EDS, UDS, GDS en Bonaparte teams mee aan Centrale IV. Vanuit de tab en CA-kamer zullen er updates volgen. Op dit moment zijn de workshops aan de gang, om 18.30 begint de eerste ronde.

Update 22.40
Na enige vertraging zijn de eerste twee rondes inmiddels afgelopen.

De stelling in de eerste ronde was THBT in parenthood by licensing only. In de kamer van Danique was het een spannend debat, waar Bonaparte B met Lara en Stijn een close 3e plek pakten. Het was een goed debat, met veel analyse over de verantwoordelijkheid van staten naar kinderen, en met hoe je nou eigenlijk kan bepalen wat goede ouders zijn.

De tweede stelling was THBT western liberal states should actively try to break down internet censorship of autocratic regimes. In de kamer waar Danique jureerde zat Bonaparte A met Nathalie en Laura in de eerste prop. Ondanks goed uitgewerkte argumenten over de noodzaak van internettoegang, waarom internet een mensenrecht is, en waarom we in moeten grijpen, pakten ze toch een derde plek dankzij een kamikaze plan om alle autocratische staten met censuur de VN uit te schoppen(wat zou kunnen werken als je er dan ook tijd aan besteedt. Achteraf moesten ze dan ook erg lachen om het debat, en gaan ze morgen met goede moed door). Na enige scherpe rebuttal van de oppositie viel hun plan, maar het maakte het debat wel spannend!

Met hongerige magen gaan we op weg naar het eten, en naar een mooie tweede dag!

Update 9.37
7 Minuten nadat de eerste ronde had moeten beginnen, hebben we inmiddels alle resultaten van de Nederlanders verzameld. Blijf ons volgen voor de laatste updates!

Bonaparte C 6

Erasmus A(Setry en Milen) 5

Les Vainquers d’Utrecht(Victor en Niels) 4

Paix Universelles (UDS)(Renee en Inge) 4

GDS Can’t remember the team name(Anneleen en Joost) 4

Bonaparte A(Laura en Nathalie) 4 punten

Bonaparte B(:Lara en Stijn) 3

GDS Party in the Bin room(Jeroen en Marlies) 3

Erasmus 3 3

Erasmus 2 2

Update Zondagochtend

Dankzij beperkte internettoegang nu de laatste update: Erasmus A met Milen en Setry hebben de finale gewonnen! In diezelfde finale stonden ook Jeroen en Marlies van GDS, die helaas het onderspit delfden. De moties en tab zullen hier zsm geplaatst worden.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.