SevenTwenty en het / and the WUDC

doorNederlandse Debatbond

SevenTwenty en het / and the WUDC

Ook dit jaar reizen er weer Nederlandse teams af naar het “Worlds Universities Debating Championships” (WUDC), ofwel het WK Debatteren. Leiden A en Utrecht A zullen daar de eer van Nederland gaan verdedigen.

En natuurlijk is SevenTwenty daar ook aanwezig! Om de hele Nederlandse debatwereld, maar ook familie, vrienden, pers en andere geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren zullen hoofdredacteur Danique van Koppenhagen en bestuurslid van de Debatbond Tomas Beerthuis verslag uitbrengen.

Op de website

Aankomende donderdag zullen de twee teams die afreizen zichzelf op SevenTwenty voorstellen. Vanaf vrijdag begint het dan echt: de eerste vliegtuigen vertrekken. Afhankelijk van de internetverbindingen in de verre Filippijnen, zal er verslag worden gedaan van de voorbereidingen aldaar, de reis, en natuurlijk van het toernooi zelf.

Tijdens het toernooi zal er in ieder geval elke dag een update komen van de stellingen, en voor zover bekend de uitslagen. Ook zullen Tomas en Danique hun best doen om daarbuiten sfeerverslagen en korte debatanalyses te posten. Dit is afhankelijk van de toegang tot internet tijdens het toernooi, en het algemene verloop van het toernooi. Aangezien ze zelf meedoen, zullen ze misschien (hopelijk!) niet altijd in staat zijn een live verslag van bijvoorbeeld de halve finale uit te brengen.

Twitter

Op twitter zijn de avonturen te volgen via @SevenTwentyNDB. Bij goede toegang tot internet zullen ook daar korte updates geplaatst worden.

Facebook

En natuurlijk hebben alle Nederlandse deelnemers zelf ook Facebook, maar via SevenTwenty zal er ook dagelijks naar de nieuwste updates gelinkt worden. Het is dus niet te missen!

Aangezien het tijdsverschil met het toernooi 7 uur is, zullen de meeste updates dagelijks tussen 10.00 en 14.00 Nederlandse tijd komen. De break wordt bekend gemaakt op Oudjaarsdag, om 16.00 Nederlandse tijd.

Mis het dus niet, en steun de 2 Nederlandse teams tijdens dit WK in Manilla!

English version

Once again, Dutch teams will be attending WUDC, or the “Worlds Universities Debating Championships”. Leiden A and Utrecht A will be defending the Dutch honor and pride in Manila!

SevenTwenty will naturally be joining them. To inform the Dutch (and international) debating community, friends, families and other interested people, Editor in Chief Danique van Koppenhagen and Board Member of the Dutch Debating Association Tomas Beerthuis will be reporting on the tournament as it takes place.

On the website

Coming up this Thursday, the two teams that are representing the Netherlands will introduce themselves here on SevenTwenty. On Friday the party begins: the first planes leave to Asia! Depending on the internetconnection in the faraway Phillipines there will be reports on the trip, the preparation on site and of course the tournament.

During the tournament there will be a daily update on the motions, and as far as they are known the results of the Dutch teams. Furthermore, Tomas and Danique will do their best to deliver in depth reports on debates, atmosphere and anything else that can be interesting (food?). The degree to which this is possible depends on the availability of an internet connection during the tournament, and on their progress in the tournament itself – as participants, the might possibly (hopefully?) not be able to write live reports on for instance the ESL semi finals. All updates will be in English.

Twitter

When the internet connection on site is good, short updates will be posted under the @SevenTwentyNDB Twitter account.

Facebook

As SevenTwenty, posts will be put on Facebook to inform people of updates. Furthermore, individuals participating will most likely also put some stuff on there. As such, you can’t miss the Dutchies!

Considering the 7 hour time difference between the tournament and the Netherlands, most updates are likely to come between 10.00 and 14.00 Dutch time. The break will be announced on New Year’s eve, which will be 16.00 Dutch time.

Don’t miss us and the tournament, and support the two Dutch teams during this WUDC in Manila!

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.