WK Debat: live dag 2

doorNederlandse Debatbond

WK Debat: live dag 2

Na de goede eerste dag voor de Nederlandse delegatie gisteren wordt het vandaag een spannende dag. Hopelijk zetten beide teams hun winning streak voort. Vandaag wederom 3 debatten met updates terwijl het toernooi vordert.

Update 11:30
Ronde 4 zit er op! Alle teams wachten nu op de uitslag. De stelling was naar benadering THW require individuals to donate all their wealth, above 5 million USD, to philantrophic projects. Utrecht A staat tegenover de Europese kampioenen Oxford A, en verder BPP A en Monash C, een van de toprooms. Leiden heeft eveneens een zeer zware kamer met onder andere ULU A.

Update 12:30
Het is lunchtijd. In deze zware ronde voor beide Nederlandse teams heeft Leiden een derde, en Utrecht een vierde gepakt. Over een dik halfuur zal ronde 5 worden aangekondigd.

Update 15:45
Ronde 5 is afgelopen. De stelling was naar benadering THW prevent deaf parents from sending their children (wether deaf or not) to a mainstream school. Deze stelling kwam met een information slide die de stelling toelichtte. Leiden A heeft de ronde verloren, Utrecht A pakte een derde plek.

Update 19:00
De laatste ronde is afgelopen voor vandaag, en daarmee tevens de laatste gesloten voorronde. Morgen zullen nog 3 gesloten rondes volgen.

De stelling was THW support politicians that pass progressive legislation, even if it is against the wishes of the democratic electorate. Leiden A pakte een tweede, Utrecht een derde. Daarmee staan de Nederlandse teams er goed voor om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Morgenavond zal dat bekend worden gemaakt.

All Day Tussenstanden

Team Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
Leiden A 1 3 3 1 0 2 10
Utrecht A 3 3 3 0 1 1 11

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

9 Reacties tot nu toe

Daan WellingGeplaatst op4:41 am - dec 30, 2011

Heel veel succes weer vandaag :). Welke topdebaters zitten er bij BPP? Dit seizoen hebben onder andere Jack Watson, Andrew Tuffin, Gavin Illsley en Doug Cochran onder de vlag van deze “Open Universiteit” van Engeland gedebatteerd (en gewonnen!).

Alex KleinGeplaatst op11:12 am - dec 30, 2011

Oxford A waren in ieder geval Burns & Woolgar, aldus Tomas.

Tomas BeerthuisGeplaatst op12:24 pm - dec 30, 2011

BPP was Jack & Andrew. NL heeft een zware dag gehad hier in Manila jongens, het waren moeilijke rondes. Wij hebben ook flink last gehad van die hoge brackets. Morgen gesloten rondes 🙂

  Daan WellingGeplaatst op12:26 pm - dec 30, 2011

  Jullie zitten nu weer op -1, en Leiden op -2, dus op een paar teams na die gaan springen moeten de brackets beter liggen morgen. Aangezien jullie hoog zaten en alleen in de toproom een vierde pakte, moeten de speaks in ieder geval goed zijn. Ga zo door!

anneGeplaatst op5:45 pm - dec 30, 2011

uit betrouwbare bron kan ik vermelden dat er dit jaar plus minus 320 esl en efl sprekers aanwezig zijn op het toernooi, dat komt neer op ongeveer 40 % van het toernooil. gezien de resultaten gaat een Tokyo team heel goed (12 of 13 punten) en ik ben erg onder de indruk van de Indonesische teams die ik heb gezien vandaag. ben benieuwd naar morgen! zie voor meer resultaten: https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US&key=0As4c5_CwVWrudERXNmZLR2RWNU5nUWxkV3NFYjdyenc&toomany=true#gid=0

  LarsGeplaatst op9:36 pm - dec 30, 2011

  Valt nog mee, eigenlijk, gezien de locatie. Vraag is hoeveel daarvan ESL zijn. Volgens mij zijn er ESL-kwartfinales vanaf 80 teams, klopt dat?

  Zag ook dat Ateneo (2 teams), Galatasaray, Tokyo, WAD (Japan), UP Dillman, UP Manila (beiden Filippijnen), Keio (Japan) en Tel Aviv allemaal op 12 punten staan. Veel sterke Aziatische teams dus dit jaar?

  Vraag is echter of zij wel mogen breaken. Volgens mij mag je niet ESL breaken als je je als EFL hebt geregistreerd (= stomme regel, heb ik me altijd tegen verzet).

  Succes op dag 3!
  En jij ook succes bij de break natuurlijk, Anne!

   Daan WellingGeplaatst op10:22 pm - dec 30, 2011

   Je kan als EFL-team gewoon ESL breaken. Is vorig jaar gebeurd bij Indonesia A (zie Rob’s post gisteren).

   Veel Japanse en Filipijnse teams op 12 punten inderdaad. Die ESL-break gaat nog heel spannend worden. Ook nog aardag wat Canadese/USA-teams rond 11 punten, die wellicht nog kunnen gaan huishouden rond de ESL-break. Maar goed dat middernacht voor het thuisfront wat later valt, dan zien we morgenmiddag het resultaat!

  MarielaGeplaatst op10:25 pm - nov 20, 2012

  Ja, ik kan het me herinneren dat we met het geilwdege Discoveryplan verloren! Ik vond het toen nog helemaal geen goed plan, maar was in de minderheid (sterker nog, ik geloof dat ik de enige was die het nix vond en ik kreeg ongelijk). Wel leuk dat er nu al 4 succesvolle Discovery edities zijn geweest! Dus verliezen is helemaal niet zo erg. Ooit hoorde ik een goeie tip van een prof die altijd veel onderzoeksgeld binnenhaalde. Hij zei: je moet het ook gewoon vaak proberen. Later herinner je je niet meer aan de mislukte aanvragen. Misschien geld dat ook voor prijsvragen?Bregje, gaat jullie plan nu ook uitgevoerd worden?

NickeyGeplaatst op12:41 am - dec 31, 2011

Ik weet niet zoveel van ESL/EFL speakers en breaks als de mensen boven me, maar ik kom gewoon even zeggen: Tomas en Danique, jullie zijn super goed bezig, laat je niet uit t veld slaan door vandaag (jullie hebben immers in top rooms gedebatteerd) en ga ervoor morgen! Heel veel succes!!! X

Reacties zijn gesloten.