WK Debat: live dag 3

doorNederlandse Debatbond

WK Debat: live dag 3

Het is dag drie in het warme Manila. De laatste dag van voorrondes op het WK debatteren! Vandaag zal een spannende dag worden voor de honderden teams die hier hopen op een plaats in de kwartfinales. Van het ESL veld is inmiddels bekend dat de Israelische teams (Tel Aviv, Haifa en IDC) ongeveer gelijk staan aan de Nederlanders. Leiden en Utrecht hebben een mooie uitgangspositie, maar de 3e dag op het WK is vaak ook een van de zwaarste dagen. Het zal dus vechten worden voor een plaats in de break.

Verslaglegging van vandaag

Vandaag zullen er geen uitslagen zijn van de verschillende rondes. Dit zal geheim blijven tot bij de bekendmaking van de kwartfinales. SevenTwenty zal updates plaatsen van de stellingen tijdens de dag. Daarnaast zullen we proberen af te lezen aan de indeling van de teams in ronde 8 en 9 hoe er gescoord is, hoewel dit speculeren blijft. Rond middernacht (de jaarwisseling) zal de bekendmaking volgen van de kwartfinales. Dit zal dus ongeveer 18:00 Nederlandse tijd bekend zijn. We zullen dan direct de uitslag publiceren.

Update 12:00
Dag 3 is in volle gang, en ronde 7 is inmiddels afgelopen. De stelling was THW support the free movement of labour worldwide. Inmiddels is er lunch en wordt er gespeculeerd over uitslagen. Vermoedelijk zal over ongeveer een uur ronde 8 beginnen.

Update 15:30
Ronde 8 is afgelopen. De stelling was THW exempt academic disputes from defamation law. Zowel Leiden A en Utrecht A hebben beiden punten gepakt in ronde 7, gezien de indeling. Utrecht stond wederom tegen BPP A, maar kunnen ondanks punten ook een pull up hebben gekregen. Over ongeveer een half uur zal de laatste voorronde van het WK bekend worden gemaakt.

Update 19:30
Het is officieel: de voorrondes van het WK zitten erop. De stelling van ronde 9 was THW ban private healthcare, supporting a comprehensive public healthcare system. Leiden en Tel Aviv troffen elkaar, net als Utrecht en Belgrado. Er is grote speculatie over de uitslagen, maar op dit moment verwachten velen dat beide Nederlandse teams de voorrondes gaan doorkomen. Rond 18:00 Nederlandse tijd zullen we het definitief weten, als de break bekend wordt gemaakt. Intussen maakt iedereen zich hier op voor het feest rondom nieuwjaar.

Update 02.37

Inmiddels is bekend geworden dat Tel Aviv A als eerste ESL team gebroken is op 18 punten. Utrecht A is het tweede team op de tab geworden met 17 punten, en Leiden A het derde team met 16 punten. Dat betekent dat ze elkaar de eerste kwartfinales ontlopen. Utrecht A komt tegen onder andere Berlijn, Leiden treft Guttenberg. Het belooft 2 januari dus weer spannend te worden!

Tussenstand -voor- de gesloten rondes

Team Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Totaal
Leiden A 1 3 3 1 0 2 10
Utrecht A 3 3 3 0 1 1 11

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

9 Reacties tot nu toe

Daan WellingGeplaatst op11:55 am - dec 31, 2011

BPP A stond op 14 punten na ronde 6, dus zelfs met een pull-up zouden jullie op 13 punten staan na ronde 7. Klinkt goed dus!

LarsGeplaatst op6:13 pm - dec 31, 2011

Utrecht en Leiden hebben zich als 2e en 3e team geplaatst voor de ESL kwartfinales. Gefeliciteerd!!!

WUDC ReporterGeplaatst op7:35 pm - dec 31, 2011

Tel Aviv A 18, Utrecht A 17, Leiden A 16.

Daniël SpringerGeplaatst op7:42 pm - dec 31, 2011

EFL break (team points not yet available):

University of Indonesia C
Debating Association of Ewha A
Belgrade C
Defense Technology A
Zagreb A
Venezuela A
Tianjin FSU A
Stan A
ESL break (team points not yet available):

Tel Aviv A
Utrecht A
Leiden A
Ljubljana A
Belgrade A
Johannes Gutenberg A
BDU A
University of the Philippines Manila A
International Islamic University Malaysia A
Chinese University Hong Kong A
Galatasaray A
Malaya A
KDU A
Lahore Management A
Xavier A
Iium C
Open break:

Oxford A (23 pts)
Oxford B (23 pts)
Monash C (22 pts)
TCD Hist. B (22 pts)
Sydney A (21 pts)
Yale B (21 pts)
Victoria Wellington A (20 pts)
Stanford A (20 pts)
Victoria Wellington B (20 pts)
Durham A (20 pts)
UCD L&H A (20 pts)
Oakland A (20 pts)
Nottingham A (20 pts)
Monash A (20 pts)
Sydney C (20 pts)
BPP A (19 pts)
Cambridge A (19 pts)
University of Sydney Union B (19 pts)
Harvard A (19 pts)
Melbourne B (19 pts)
Hobart William Smith A (19 pts)
Oxford D (19 pts)
Alaska A (19 pts)
Birmingham A (19 pts)
TCD Phil. A (19 pts)
Durham B (19 pts)
Oakland B (19 pts)
Monash B (18 pts)
Oxford C (18 pts)
Melbourne A (18 pts)
Yale A (18 pts)
University London A (18 pts)

LarsGeplaatst op12:45 pm - jan 1, 2012

ESL QF 1

1. Tel Aviv A
8. University of the Philippines Manila A
9. International Islamic University Malaysia A
16. Iium C

ESL QF 2

2. Utrecht A
7. BDU A
10. Chinese University Hong Kong A
15. Xavier A

ESL QF 3

3. Leiden A
6. Johannes Gutenberg A
11. Galatasaray A
14. Lahore Management A

ESL QF 4

4. Ljubljana A
5. Belgrade A
12. Malaya A
13. KDU A

Winnaars QF1 en QF4 komen tegen elkaar.
Winnaars QF2 en QF3 komen tegen elkaar.

Grote kans dus dat Utrecht en Leiden elkaar ontmoeten in de halve finale.

NickeyGeplaatst op9:54 pm - jan 1, 2012

Zijn er livestreams morgen? Zou tof zijn 🙂

    Daan WellingGeplaatst op11:05 pm - jan 1, 2012

    IDEA gaat het proberen (www.idebate.org), en specifiek http://www.idebate.org/streaming/wudc/ . Ze hebben wel problemen gehad met internetverbinding in de voorrondes, dus hopen dat dit goed gaat. Meestal word op Twitter wel ongeveer aangekondigd wat ze streamen (#wudc , of de twitter-feed onderaan de IDEA-pagina). In ieder geval in de main octo’s proberen ze de draw Oxford A / Cambridge A / BPP A / ULU A te doen. Ik houd jullie op de hoogte!

Reacties zijn gesloten.