Oxford Schools 2012

doorNederlandse Debatbond

Oxford Schools 2012

Op het Wolfert van Borselen in Rotterdam vindt vandaag het Oxford Schools debattoernooi plaatst. 32 teams van 12 scholen strijden om maximaal 4 plaatsen op het Oxford Schools toernooi in Engeland. Op dit moment licht Luciën de Bruin een aantal dingen aan de scholieren toe, nadat ze een training hebben gekregen van ervaren Oxford debaters. Medeorganisator Jeroen Heun geeft, gevraagd om commentaar voor deze website, “Het is gewoon gaaf!”. Een live verslag. 

Iets minder live dan de bedoeling was dankzij een falende telefoon, hier nu de uitslagen van Oxford Schools. De 3 stellingen waren:

1. THW make national service compulsory

2. THW punish parents for the crimes their children committed

3. THBT that the west should arm pro-democracy rebel groups in dictatorial states.

De beste vijf sprekers waren:

5. Caspar Jacobs

4. Gigi Gil

3. Johan Lammers

2. Elise Jelsma

1. Joris Broeders

Joris en Elise wonnen het toernooi als USG B. USG A, met Johan en Gigi, werd tweede. Barleus D met Caspar en Abel werden derde. Deze drie teams zullen op 10 maart Nederland vertegenwoordigen in Oxford, gefeliciteerd!

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.