The Ethics of Intervention – Human Rights, National Sovereignty and the Balance of Risk

doorNederlandse Debatbond

The Ethics of Intervention – Human Rights, National Sovereignty and the Balance of Risk

Bijna elke debater heeft wel eens een debat over een militaire interventie gevoerd. Dr. Jean-Baptiste Jeangène Vilmer van McGill University Law Faculty en Professor Malcolm Chalmers, de Director of UK Defence Policy at the Royal United Services Institute debatteren hier over de vraag of interventie om humanitaire redenen legitiem en effectief kan zijn.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.