Updates van WUDC Berlin

doorNederlandse Debatbond

Updates van WUDC Berlin

Dag debatvrienden! Op deze pagina houden we bij wat er allemaal gebeurt op WUDC 2013 in Berlijn. Klik op de leesverder en bookmark de pagina: alle updates komen hier terecht. 

TWEETS

WUDC Tweets
(opent in nieuw tabblad – degene die me kan vertellen hoe ik in deze post de tweets kan laten zien krijgt een reep chocolade)

 

Tweeps ter plaatse: 

Alfred Snider (Tuna)

Debattierclub Frieburg

Vale Salvetierra

Alexander Cavell

AchteMinute

Henrik Maedler

STELLINGEN

Ronde 1: THW create public housing for the poor in wealthy neighborhoods
Ronde 2: THBT Japan should aquire nuclear weapons
Ronde 3: THW only imprison individuals who pose a direct and continuing threat to society
Ronde 4: THBT international development institutions (such as the World Bank) should not finance natural resource extracction projects in corrupt states
Ronde 5: THBT self-described progressive males of dominant ethnicities are morally obliged to refrain from taking positions of responsibility when there is a qualified alternative candidate from a historically disadvantaged group who would otherwise receive the post
Ronde 6: THW legally permit soldiers to refuse to participate in militairy actions or missions on the basis of conscience
Ronde 7: This house believes that European Union nations should forgive Greece’s sovereign debt
Ronde 8: THB that countries with booming populations should allocate every adult a single tradable permit to have a child
Ronde 9: THW ban political parties and require all candidates for national public office to seek election as independents.

 

UITSLAGEN TOT ZOVER

De totale zijn gebaseerd op de officieel bekendgemaakte totalen, die je hier kunt vinden.

De uitslagen per ronde zijn zoals die zijn verzameld door Mascha Bloemer, redacteur ter plaatse, en andere vrijwilligers die informatie doorspelen. Dit kan eventueel incorrect zijn! Als je ons kunt helpen de informatie te corrigeren of aan te vullen, laat dan een bericht achter in de comments.

Team Deelnemers Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Ronde 4 Ronde 5 Ronde 6 Ronde 7 Ronde 8 Ronde 9 TOTAAL
UDS A Heleen en Arielle 2 1 2 2 1 2 2 1 1 14
UDS B Renee en Nickey 0 1 2 1 3 0 1 0 0 8
UDS C Victor en Niels 1 2 0 2 3 0 1 3 0 12
Leiden A Daan en Karin 3 3 2 0 1 2 3 3 0 17
Leiden B Wieger en Maria 3 1 1 1 1 3 2 0 2 14
Leiden C Senna en Rogier 3 2 3 0 0 3 0 3 2 16
Erasmus A Michael en Jesse 3 1 0 1 1 3 0 1 3 13
Erasmus B Marco en Jeroen 2 1 2 0 3 1 3 2 1 15
Erasmus C Mark-Jan en Joerie 2 0 1 3 1 2 2 1 2 14
Roosevelt Academy A Bionda en Bas 2 2 2 1 2 0 2 3 1 15
GDS A Henk en Jeroen 2 1 3 3 1 3 0 1 0 14
GDS B Jeroen en Joost 1 0 3 2 2 1 2 2 2 15
GDS C Martijn en Homer 1 0 1 3 1 2 1 2 1 12
Maastricht A Eduardo en Casper 2 2 1 0 3 0 3 2 3 16
Maastricht B Chris en Felix 3 0 0 3 3 1 1 0 3 14
Twente Stijn en Anne-Greeth 2 0 1 3 0 0 3 3 1 13
Bonaparte A Michiel en Dovile 1 1 2 1 3 1 3 0 0 12
Bonaparte B Josse en Benjamin 3 0 0 0 3 0 1 3 0 10

 

BONDS- EN COUNCILNIEUWS

29 december 2012: Ronde 1 is begonnen! Hier is een google-hangout waar je de ronde live kunt volgen.

29 december 2012: Ruim een uur te laat, de geruchten dat de eerste ronde zo begint gonzen rond.

29 december 2012: De eerste ronde begint laat omdat er een flink aantal teams nog ontbreken.

28 december 2012: De pre-council heeft besloten om vanaf heden de main break uit 48 teams te laten bestaan.

 

SFEERIMPRESSIE

Uiteraard is een verslag over een toernooi niet compleet zonder een sfeerimpressie, dus bij deze een beschrijving van alles wat er naast het debatteren gebeurt.

Op 27 december was het tijd voor de registratie in Hotel Berlin Berlin (900 deelnemers) of Hotel Continental (200 deelnemers). De gehele Nederlandse delegatie bevindt zich in Hotel Berlin Berlin, een hotel van goede kwaliteit met grote en nette kamers. Bij aankomst werden de deelnemers opgewacht door een heuse Welkomstcommissie, twee aardige mensen die iedereen de weg naar het hotel wezen. Na registratie werd het tijd om onze kamers op te zoeken en te slapen, iets dat de meesten pas in de vroege uurtjes deden.

De volgende dag was deels vrij te besteden. Om 2 uur moest iedereen terug zijn op de TU voor een 2 uur durende briefing. Hoewel niet iedereen overtuigd was van het nut van de gegeven informatie, was het wel degelijk handig om te weten dat we ons de volgende dag uiterlijk 7:40 in het hotel moesten registreren. Dit leverde wat gemopper op, maar het was niet geheel onbegrijpelijk gezien het grote aantal deelnemers en het feit dat de eerste voorronde om 9 uur zou aanvangen.

Na deze informatieve briefing was het tijd voor de openingsceremonie. Het thema van dit jaar (Embracing Dissent) werd gepresenteerd. Daarnaast was er een gastspreker, namelijk Andreas Kluth, het hoofd van de Berlijnse afdeling van de Debating Bible: The Economist. Hij gaf iedereen een aantal tips voor het debatteren (‘It helps to be British. Since you’re not British and I’m not British, that’s no reason for giving up.’) en gaf toe dat hij niet op de hoogte was van het feit dat The Economist door velen wordt beschouwd als de Debating Bible.

Op deze zelfde dag werden er ook twee andere competities gehouden op de TU Berlijn, namelijk de Masters Cup en de Public Speaking competitie. De Masters Cup is voor alle juryleden op WUDC die graag ook willen debatteren. Bij Public Speaking gaat het niet alleen om inhoud, maar vooral om stijl en eloquentie. Beide competities hebben uiteraard een break, die net als de WUDC Break aangekondigd is tijdens Break Night. Na afloop van deze competitie en de openingsceremonie was het tijd voor een social op de TU, die helaas niet heel goed bezocht werd hoewel de organisatie haar beste beentje voor zette. Dit had uiteraard te maken met het feit dat iedereen zich al vroeg bij het hotel moest melden.

Zaterdag 29 december was het dan eindelijk zover: tijd voor de voorrondes! Het vroege melden was voor de Nederlandse delegatie geen probleem, maar voor andere teams wel. Uiteindelijk (met een uur vertraging en dank aan alle teams die te laat waren) kon ronde 1 dan toch beginnen. Vol goede moed ging iedereen dan ook van start. Gezien de uitstekende resultaten in ronde 1 kan wel gezegd worden dat Nederland een vliegende start heeft gemaakt. En voor zij die het minder goed deden waren er gelukkig nog 8 voorrondes om dat te compenseren. Helemaal niets aan de hand dus. Ronde 2 ging voor wat betreft resultaten iets minder dan ronde 1, maar  je kunt nu eenmaal niet iedere voorronde winnen. In ronde 3 ging het gemiddeld niet slecht. De meeste teams zaten na dag 1 rond de 4 punten, met 8 als hoogste aantal, verdiend door Leiden A en Leiden C. Al met al was dag 1 een prima start en kon er nog van alles gebeuren. Na het diner was er een social in het Auditorium van de TU. Het thema was Gender Night. Alle teams konden hun beste skills laten zien en op deze manier geld ophalen voor Terre des Femmes, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van vrouwenrechten. Ook deze social was niet druk bezocht, maar net als de vorige keer moest iedereen ook deze opvolgende morgen vroeg uit de veren.

Dag 2 begon al vroeg op de TU en leverde voor wat betreft registratie gelukkig minder problemen op. De Nederlandse teams moesten in ronde 4 nog even opstarten, hier werden minder punten binnen gesleept dan in de vorige rondes. Over totaalpunten hoeft Nederland zich ondanks de resultaten van de vierde ronde geen zorgen te maken, veel teams doen het overall nog steeds prima. Ronde 5 heeft een motie waar menig debater kramp van in zijn handen krijgt, maar Nederland slaat zich er goed doorheen. In ronde 6 gaat het gelukkig beter dan in ronde 4 en 5, wat betekent dat Nederland weer de resultaten haalt die we van de teams gewend zijn. De toppositie na dag 2 werd ingenomen door Henk en Jeroen van GDS, met 13 punten zaten zij al heel dicht bij de break.

Na deze dag was het tijd voor een heuse Berlin Underground Party. Hoewel veel debaters nogal moe waren van het vroege opstaan, was het zeker de moeite om deze social te bezoeken. Dit is uiteraard geen social voor smart casual, of je moet overdressed in The Underground willen aankomen. Een punk uiterlijk is al een stuk passender. Deze social was zeer goed bezocht en opgemerkt moet worden dat muziek van een Youtube playlist beter wordt gewaardeerd dan muziek van een DJ. Het enige minpunt was de constante stank van sigarettenrook, maar je zou ook kunnen zeggen dat dat voor een betere sfeer zorgt. In elk geval was deze social een groot succes, hoewel iedereen ook op dag 3 vroeg op moest.

Dag 3 begon wederom vroeg met de drie gesloten rondes. Pas na de break zouden alle teams de uitslagen krijgen, wat het uiteraard des te spannender maakte. De teams hadden wisselende gevoelens over de debatten en er werd heel wat af gespeculeerd en gecalculeerd of er nu wel of niet een kans op de break was. Na ronde 8 was er nog een hoop te zien: toernooiaankondigingen van over de hele wereld, maar last but not least, de bids voor WUDC 2015. Met Auckland en Maleisie als kandidaten wordt het een spannende World’s Council. Al met al was het een erg spannende dag, die in de avond zou eindigen met het verlossende moment: Breaking Night!

In de late avond was het dan eindelijk zover: tijd voor de aankondiging van de break. Hoewel er veel later dan gepland werd begonnen (laten we zeggen nadat iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar had gewenst) was het nog steeds het wachten waard. Bij de aankondiging van de ESL-break hoefden de Nederlandse teams niet lang te wachten. Leiden A brak eerste en Leiden C tweede. Vervolgens kwam al snel Maastricht als zesde, Roosevelt als elfde en meteen daarna Erasmus als twaalfde. Daarna was het tijd voor een goed nieuwjaarsfeest (met smerige wijn, maar dat terzijde) tot in de vroege uurtjes.

Hoewel de meesten waarschijnlijk behoorlijk brak waren na Breaking Night, was het de volgende dag tijd voor een excursie naar verschillende plaatsen in en rond Berlijn. Sommige die-hards moesten al om 7 uur verzamelen in de hotellobby, maar iedereen die niet naar een excursie ging kon lang uitslapen. De komende rondes beginnen immers pas op 2 januari. Intussen is de World’s Council ten einde. Met 41 tegen 57 stemmen gaat WUDC 2015 gehouden worden in Maleisië. Nederland heeft zich van stemming onthouden vanwege de problemen met Israel. We weten immers niet of de Israeli’s tegen die tijd wel kunnen meedoen.

De Chennai Night Party was helaas nogal ver verwijderd van het hotel (een uur met het OV, maar slechts tien minuten met de taxi), maar deondanks een leuke social. Naast de introductie van de organisatie van Chennai World’s 2014 was er ook Indiaas eten, Indiase muziek en Indiase dans. Het was tevens de laatste mogelijkheid om tickets te kopen voor de Yakka Party, die vanavond zal plaatsvinden. Deze social wordt georganiseerd door de Zuid-Afrikaanse delegatie en de drank is afgekocht.

Vanavond zal in elk geval gevierd worden dat er drie van de vijf Nederlandse teams door zijn naar de halve finale van morgen, respectievelijk Leiden A en C en Erasmus B. Hoewel ze niet door zijn kunnen zowel Roosev gfgfgfgfelt A als Maastricht A met opgeheven hoofd naar huis, immers zij hebben een geweldige prestatie geleverd in een heel stel moeilijke rondes. Dit geldt uiteraard ook voor Jeroen en Henk van  GDS A, die met minimaal 13 punten ook een stel zeer goede debatten hebben gevoerd. Met drie van de vijf Nederlandsteams in de halve finale hebben de debaters hier uitstekend werk geleverd!

De Yagga Party in de avond is op dit moment nog in volle gang. De brekende teams voor de Grand Final zijn inmiddels bekend gemaakt, evenals de brekende teams voor de EFL Final. Tevens vonden vandaag zowel de Masters Final als de Public Speaking Final plaats, respectievelijk op de Yagga Party en op de TU. De Masters Final was een erg amusante finale met interessante en vooral humoristische speeches. De Britten (Engeland vs. United Kingdom) hebben hun werk zeer goed gedaan. De motie voor de Masters Cup Final luidde: Should we support free schooling? Daarnaast was er vandaag ook de finale in Public Speaking. De speeches varieerden van een anekdote over hoe de spreker zijn eerste liefde ontmoette tot gedichten over wat een gemiddelde spreker op WUDC mee maakt. Daarna was het tijd voor Yagga. Aangezien de ESL Semifinals morgen al om 8:45 beginnen gingen de meesten al rond 12 uur weg. Morgen is uiteraard ook de finaleparty.

In de semifinals ging het er hard aan toe, maar uiteindelijk wisten Leiden A en Leiden C de finale te bereiken. Erasmus had het er moeilijk mee in Opening Government, met de motie THBT the feminist movement should actively promote norms of stable monogamous relationships. Als je echter bedenkt dat dit hun eerste World’s is hebben zij het geweldig gedaan.

Naast de ESL Semis waren er ook de Open Semis en de EFL Semis. De Open Semis leverden een heel sterk debat op met de motie THBT the WTO should never allow nations to place export restrictions on food, rare-earth metals and other oil commodities. 

Na een aantal zeer goede debatten gezien te hebben gingen alle deelnemers richting Hotel Maritim voor de break announcements en de finales. Het hotel was een prachtige locatie om de debatten te kunnen volgen. Helaas leverde de livestream voor de thuisblijvers meer problemen op, o.a. een slechte geluidskwaliteit. Er werd begonnen met de EFL Finale. De motie This House welcomes the decline of the United States of America as the sole global super power leverde een amusant debat op met veel voorbeelden en anekdotes, maar weinig argumentatie en analyse. Gelukkig was dat met de ESL Finale een ander verhaal. De motie luidde: THBT representative democracies with large numbers of foreigners living in their territory (on temporary or permanent basis) should create specific seats to represent them in parliament. Leiden A en C in respectievelijk Opening Government en Opening Opposition zetten hun beste beentje voor, maar in Closing Government werden ze alsnog verbaal ingehaald door het team uit Bangladesh, dat zeer sterke speeches neerzette. Daar kon ook Israel in Closing Opposition niet tegen op. Toen de ESL Finale ten einde was en de taak van ‘onze jongens en meisjes’ er weer op zat was het tijd voor de Grand Final. De stelling THW not allow religious communities on the basis of views or actions that contradict doctrinal teachings leverde een heel goed debat op met kwalitatief zeer hoogstaande speeches. Uiteindelijk ging Monash B er (zeer terecht) in Closing Opposition met de winst vandoor.

Na de drie finales begaf iedereen zich per bus of per taxi weer naar de TU voor het Championship Dinner en de uitslag. Aangezien het ‘diner’ gewoon een bord middelmatig eten was waar je lang voor in de rij moest staan, besloot een deel van de Nederlandse delegatie uit eten te gaan voor een echt Championship Dinner. Gelukkig was iedereen net op tijd terug voor de einduitslagen. Rogier eindigde als beste ESL Finalespreker. Daarnaast ontvingen deelnemers van Leiden en Groningen prijzen voor de beste sprekers in de categorie ESL. Hoewel BRAC Bangladesh de ESL Finale won, heeft Nederland het toch heel erg goed gedaan en mogen we trots zijn op wat iedereen deze WUDC aan prachtige resultaten heeft neergezet, zeker gezien er maar liefst vijf Nederlandse teams zijn gebroken en er twee de finale bereikt hebben. Toen iedereen van de uitslag was bekomen was het tijd voor een feest tot in de late uurtjes op de TU. De dag daarna gingen de Nederlanders weer per trein of vliegtuig naar huis terug. Hopelijk gaat Nederland het vorig jaar weer zo goed en zo niet nog beter doen. Op naar Chennai Worlds 2014!

 

OVERIG NIEUWS

Volg voor liveblogs ter plaatse de Duitse Seventwenty: Achteminute.

Livestreams en gearchiveerde videos: wudcberlin/live.

 

 

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

19 Reacties tot nu toe

Daniel SchutGeplaatst op12:18 am - dec 29, 2012

Enneh, wie is hier een wordpress-genie? Ik wil graag de vijftien meest recente tweets in de blogpost laten zien. Tot nog toe heb ik alleen maar gezien hoe ik via een widget een nieuwe sidebar kan toevoegen met de relevante tweets, maar ik wil het gewoon IN de post. Het copypasten van de code die twitter geeft werkt niet 🙁

EDSGeplaatst op11:43 am - dec 29, 2012

Onze teams zijn:
Michael & Jesse
Mark-jan & Joeri
Marco & Jeroen

Wie A,B,C is weet ik niet..

JitseGeplaatst op10:51 pm - dec 29, 2012

Middelburg heeft één team dat meedoet:

Roosevelt Academy A
Bionda Merckens
Bas Tönissen

MaschaGeplaatst op12:12 am - dec 30, 2012

Ik ben op dit moment bezig met het verzamelen van alle resultaten. Ik ga even kijken hoe je hier een account moet aan maken en dan voorzie ik jullie (al dan niet via Daniel) van meer informatie.

MaschaGeplaatst op12:39 am - dec 30, 2012

Oke ik heb nog wat gegevens om de tabel aan te vullen, komt ie!

Stand na ronde 1:
UDS:
-Ariel en Heleen: 2 punten
-Renee en Nickey: 0
-Niels en Viktor 1

Leiden:
-Daan en Karin 3
-Senna en Rogier 3
-Wieger en Maria 3

RA:
Bionda en Bas: 2

EDS:
Jesse en Michael 3
Jeroen en Marco 2

GDS:
Jeroen en Joost 1
Martijn en Homer 1

Maastricht:
Eduardo en Casper 2

Twente: 2 (ik weet even geen namen)

Bonaparte:
Josse en Benjamin:3
Bonaparte A: 1

Motie ronde 2: THBT Japan should aquire nuclear weapons

De stand na ronde 2:
RA:
-Bionda en Bas: 2 (4 totaal)

EDS:
-Jesse en Michael 1 (4 tot.)

Leiden:
Karin en Daan: 3 (6 tot.)
Wieger en Maria: 1 (4)
Senna en Rogier: 2 (5)

Maastricht:
Eduardo en Casper: 2 (4)

GDS:
Henk en Jeroen 1 (3)
Joost en Jeroen 0 (1)
Martijn en Homer 0 (1)

Twente: 0 (2)

UDS:
Viktor en Niels: 2 (3)
Nickey en Renee: 1 (1)
Helen en Arielle 1 (3)

Motie ronde 3: THW only imprison individuals who pose a direct and continuing threat to society

Uitslagen ronde 3 en tussen haakjes is het totaal.

GDS:
Homer en Martijn 1 (2)
Jeroen en Joost: 3 (4)
Henk en Jeroen 3 (6)

UDS:
Viktor en Niels: 0 (3)
Ariel en Helen 2 (5)
Renee en Nickey 2 (3)

RA:
Bas en Bionda 2 (6)

Maastricht:
Eduardo en Casper 1 (5)

Twente: 1 (3)

Leiden:
Daan en Karin 2 (8)
Rogier en Senna 3 (8)
Wieger en Maria 1 (5)

EDS:
Jesse en Michael 0 (4)
Jeroen en Marco 2 (5)

MaschaGeplaatst op9:06 pm - dec 30, 2012

Internet werkt mee, dus tijd voor een update. Het is niet geheel compleet, alle aanvullingen zijn welkom.

Ronde 4:
motie: THBT international development institutions (such as the World Bank) should not finance natural resource extracction projects in corrupt states.

GDS B: 2
Homer en Martijn: 3
Henk en Jeroen: 3
Senna en Rogier: 0
Jesse en Michael: 1
Ariel en Heleen: 2

Ronde 5
Motie:
THBT self-described progressive males of dominant ethnicities are morally obliged to refrain from taking positions of responsibility when there is a qualified alternative candidate from a historically disadvantaged group who would otherwise receive the post.

GDS B: 2
Homer en Martijn: 1
Henk en Jeroen: 1
Senna en Rogier: 0
Jesse en Michael: 1
Viktor en Niels: 3
Ariel en Heleen: 1

Ronde 6
Motie: THW legally permit soldiers to refuse to participate in militairy actions or missions on the basis of conscience.

GDS B: 1 (9)
Homer en Martijn: 2 (8)
Henk en jeroen: 3 (13)
Senna en Roger: 3 (11)
Maria en Wieger: 3 (10)
Twente: 0
Jeroen en Marco: 1 (9)
Jesse en Michael: 3 (9)
Ariel en Heleen: 2 (10)

Tot dusver de updates, meer volgt zodra het bekend is. Alle aanvullingen en/of verbeteringen zijn welkom.

Bas TönissenGeplaatst op9:26 pm - dec 30, 2012

Wat aanvullingen op Mascha, na ronde 6:

Daan en Karin (Leiden A) op 11.
Stijn en Anne-Greeth (Twente A) op 6.
Bionda en ikzelf (Roosevelt A) op 9.

Van de rest weet ik het ook niet zeker.

MaschaGeplaatst op11:33 pm - dec 30, 2012

Naast nieuws over teams is er ook nog jurynieuws: Chris (UDS) is in ronde 6 gepromoveerd van wing naar chair. Gefeliciteerd!
Verder heb ik vernomen dat er een team is met 18 punten na dag 2, dus het wordt ons niet makkelijk gemaakt om te breken.

Dat was het wel dacht ik. Morgen zal ik ook nog proberen om een sfeerimpressie te geven, zeker omdat dan de break wordt aangekondigd in combinatie met een groot feest. Wellicht kan ik dan nog wat over de afgelopen dagen vermelden (alle roddels mbt socials zijn uiteraard van harte welkom 😉 ). Op dit moment is de Berlin Undergroundparty in volle gang, maar nu wordt het tijd voor de nodige slaap, de wekker gaat (voor de meesten) weer om 6:45.

Welterusten en tot morgen iedereen!

JulesGeplaatst op11:46 am - dec 31, 2012

In dit document staan de resultaten na ronde 6 vrijgegeven door WUDC zelf.

https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0Ah-WvuMQdoQZdHlEV25BY1VSd3BlcE5VclhQRDRzQnc&gid=1

Bonaparte A Bestaat uit Michiel en Dovile en die staan op 9 punten
Bonaparte B Bestaat uit Josse en Benjamin en die staan op 6 punten

Dit zijn de officiële resultaten dus ze moeten wel kloppen.

WMGeplaatst op2:08 am - jan 1, 2013

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik meer van de updates had verwacht. Ik vind meer info op twitter.

    MaschaGeplaatst op4:55 pm - jan 1, 2013

    Helaas beschik ik hier niet over een laptop of wifi in de TU. Ik kan dus alleen updaten vanuit het hotel, waar de gemiddelde debater hier eigenlijk alleen maar slaapt. Zometeen ga ik de boel aanvullen met een sfeerverslag (iets waar ik aan begonnen was maar wat zoals je ziet nog niet af is). Ik hoop dat de updates hier beter en vooral completer van worden, want dat is natuurlijk wel de bedoeling.
    Alle feedback is uiteraard welkom (mits goed onderbouwd, zoals het een debater betaamt).
    Inmiddels is het Daniel gelukt om een account voor me te maken, dus vanaf nu kan ik ook inloggen en de boel editen.

EduardoGeplaatst op12:02 pm - jan 6, 2013

Om nog aan te vullen, Maastricht had twee teams gestuurd, niet maar 1.
Maastricht B bestond uit Chris en Felix, en ze zijn op 14 punten geëndigd: 3 0 0 3 3 1 1 0 3

Reacties zijn gesloten.