Aankondiging: Wat is Vrijheid?

doorNederlandse Debatbond

Aankondiging: Wat is Vrijheid?

Wat is vrijheid? Het antwoord is voor iedereen verschillend. Vrijheid houdt in dat je kan doen en laten wat je wilt, maar heeft ook de consequentie dat je anderen kunt kwetsen. Daar liggen ook de grenzen van de vrijheid, of bestaat er zoiets als totale vrijheid? Geef hierover je mening en maak kans om je mening te verdedigen voor publiek en om leuke prijzen te winnen.

Het Utrechts Bevrijdingsfestival en IDEA organiseren samen de 4Freedoms Public Speeches Competitie op het 5 mei festival. We nodigen je daarom uit om je mening te geven over de stelling ´Vrijheid van meningsuiting werkt discriminatie in de hand.´ Dit kun je doen door een speech van 1 tot 3 minuten op te nemen en te uploaden op YouTube. Stuur de link met je naam en contactgegevens voor 1 mei naar info@idebate.nl. Het IDEA videoteam zal de video’s beoordelen en nodigt vier sprekers uit om mee te doen aan de competitie op 5 mei.

Tijdens het publieksdebat geven de vier sprekers hun mening over een nieuwe 4Freedoms stelling, debatteren ze met elkaar en het publiek over de uitkomsten. Het publiek en de jury beoordeelt uiteindelijk wie zij het meest overtuigend vonden. De beste spreker wint een iPad, drie anderen winnen een debatworkshop in debatcentrum De Rode Hoed met tien vrienden.

Ook meedoen? Kijk op de 4Freedoms competitie pagina.

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.