DAPDI komt er aan!

doorNederlandse Debatbond

DAPDI komt er aan!

Een gastbijdrage van de DAPDI-commissie 2013

Dit jaar organiseert de DAPDI commissie wederom de grootste en meest intensieve trainingsweek voor Debatteerders die Europa te bieden heeft. Onder leiding van Eric Beverloo -de convenor- is de commissie reeds bezig met treffen van voorzieningen, om DAPDI wederom een geslaagde week te laten worden.


Deze trainingsweek bestaat uit vijf dagen; waarvan drie dagen bestaan uit trainingen, waarbij wij zeer ervaren trainers vanuit de Oxford Universiteit over laten vliegen naar Rotterdam om de aanwezigen zoveel mogelijk te leren middels workshops en debatten. Aansluitend aan deze drie dagen van training, bieden wij de aanwezigen de kans om hun opgedane kennis toe te passen in de praktijk middels een afsluitend tournooi van twee dagen. Tijdens dit tournooi zijn er vijf voorrondes, waarmee wordt bepaald welke acht teams doorgaan tot de semi-finale. De Semifinale en de finale zelf zijn beiden op de laatste dag, waarna de winnaar van het Tournament bekend wordt gemaakt.
Dit jaar verschilt DAPDI echter van de voorgaande jaren, gezien dit jaar ons 25-Jubileum is. De DAPDI commissie probeert iedereen een zo goed mogelijke DAPDI- ervaring aan te bieden, door middel van intensieve trainingen en debatten geschikt voor elk niveau, goed eten, leuke socials en bovendien proberen we iedereen te laten proeven van het Rotterdams culturele- en nachtleven die onvergetelijk zullen zijn.

DAPDI heeft een internationaal karakter, zo ook dit jaar; tot nu toe hebben we aanmeldingen vanuit onder andere Haïti, Finland en Israël binnen!  De wereldbekende havenstad Rotterdam, tevens bekend om de Euromast en de Erasmusbrug, is een gastvrije internationale metropool waar vele zomerfestivals worden georganiseerd. Voor de internationale studenten onder ons hoort een bezoek aan Rotterdam natuurlijk gepaard te gaan met kroketten en stroopwafels. Terwijl je in Rotterdam verblijft proberen wij jou de beste Rotterdam experience te geven die we maar kunnen bieden, variërend van het eten van verschillende soorten (Nederlands) voedsel, tot het bezoeken van verschillende typisch Rotterdamse attractisch zoals de Euromast. Tijdens het tournament bieden wij goed voedsel aan, we gaan elke dag uit eten een proberen de week zo divers mogelijk in te richten; van spareribs en Italiaans, tot echt Hollands eten.

We willen er zeker van zijn dat naast een educatieve ervaring, de aanwezigen het ook naar hun zin hebben gehad.

Het is niet van belang wat je niveau is; beginner, intermediate of advanced, we bieden trainingen aan die aansluiten op elk niveau. Het is zelfs mogelijk aan DAPDI mee te doen als je géén voorafgaande debatteer ervaring hebt! Voor deze mensen biedt DAPDI een mooie kans om geïntroduceerd te worden tot de kunst van het Debatteren, en deze meteen in praktijk te brengen. Daarnaast biedt het een uitstekende mogelijkheid om voor te bereiden op de EUDC, die kort daarna plaatsvindt.

De prijs die men voor deelname dient te betalen is als volgt: 110 euro als je jezelf aanmeldt voor 1 juli 2013. De crash is natuurlijk inbegrepen.

So come to Rotterdam, join DAPDI, and learn how to debate with excellence!

Het DAPDI Promotie committee 2013
Promotie video:

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.