Vacatures Bondsbestuur nog open!

doorNederlandse Debatbond

Vacatures Bondsbestuur nog open!

Wil jij je inzetten voor het wedstrijddebat in Nederland? Wil jij op strategisch niveau op zoek gaan naar oplossingen voor de debatwereld? Kun je vanuit een positie boven de partijen verschillende belangen goed bijeenbrengen? Overweeg dan eens om te solliciteren naar een bestuursfunctie bij de Nederlandse Debatbond.

Op dit moment heeft de Debatbond vacatures voor bestuursfuncties met ingang van oktober 2013.

Vacatures Bestuursfuncties

Om een beter idee te geven van wat de functies inhouden, staan hieronder omschrijvingen van de openstaande functies. Naast de taken die onder een specifieke functie vallen, kan het bestuur onderling afspraken maken over de verdeling van de overige taken en zullen bestuursleden vaak samen taken uitvoeren.

Het bestuur komt maandelijks bijeen. Gemiddeld is een bestuurslid 4 uur per week bezig met werk voor de Debatbond. De aanstelling is voor een termijn van drie jaar maar het is mogelijk om eerder af te treden.

Algemeen bestuurslid voor promotie/communicatie

De taak van bestuurslid promotie is om te werken aan het imago van het wedstrijddebat en de naamsbekendheid van de Nederlandse Debatbond. Dat is meer dan alleen een persbericht schrijven naar aanleiding van een grote overwinning (EK/WK) of een groot toernooi (NK). Het is actief op zoek gaan naar partners om aan de debatsport te koppelen. Tevens is de commissaris PR verantwoordelijk voor het inhoudelijk bijwerken van de website en het versturen van de debatkrant. Ten slotte, is deze functie nauwe samenwerking met het commissielid PR&Communicatie. Hiervoor hebben jullie samen een kort maandelijks Skype-overleg. Het commissielid is grafisch vormgever van beroep, dus de taken die onder grafische vormgeving vallen kan je in overleg bij hem neerleggen. Dit geef je de vrijheid om (nog meer) na te denken over de profilering van het wedstrijddebat.
Voor meer specifieke vragen over deze functie dan kunt u een mailtje sturen naar veroniek.vanpraag@debatbond.nl .

Profiel

 • Heeft uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden
 • Is creatief en weet nieuwe insteken te bedenken om voor het wedstrijddebat/Debatbond media-aandacht te genereren
 • Kan goed omgaan met sociale media

Algemeen bestuurslid voor acquisitie/fondsenwerving

De taak van het bestuurslid acquisitie is om te zorgen voor het binnenhalen van gelden voor de Nederlandse Debatbond en het wedstrijddebat. De commissaris acquisitie stelt sponsorpakketen en brieven op en benadert commerciële en niet-commerciële organisaties en fondsen. Daarnaast bedenkt de commissaris acquisitie creatieve manieren om sponsoring voor de Nederlandse Debatbond aantrekkelijker te maken. Verder is hij verantwoordelijk voor de communicatie met de sponsor en zorgt hij ervoor dat de verenigingen aan hun sponsor verplichtingen voldoen. Uiteindelijk is het doel om te zorgen dat de sponsor een langdurige relatie opbouwt met de Nederlandse Debatbond, zodat de Nederlandse debatsport van voldoende financiering wordt voorzien om verder te groeien.
Voor meer specifieke vragen over deze functie dan kunt u een mailtje sturen naar josse.vanproosdij@debatbond.nl .

Profiel

 • Is goed in netwerken en beheer van relaties
 • Beheerst klantgericht denken en heeft de creativiteit om nieuwe manieren te bedenken om sponsoren aan de Debatbond te binden
 • Is vasthoudend en toegewijd
 • Algemene functie-eisen

  Uiteraard draag je het wedstrijddebat een warm hart toe. Je kunt boven de partijen staan, zelfstandig werken, goed omgaan met stress en samenwerken in teamverband gaat je goed af. Je hebt visie, ideeën en plannen over hoe de Debatbond beter zou kunnen worden. Diversiteit (o.a. qua verenigingslidmaatschap) in het bestuur en bestuurservaring bij een debatvereniging zien wij als wenselijk.

  Verder is er een aantal formele vereisten:

  • Je bent minimaal een jaar lid van de Nederlandse Debatbond en bent meerderjarig (art. 8.2 Statuten).
  • Je hebt geen bestuursfunctie bij een debatvereniging of debatorganisatie ten tijde van de benoeming in het najaar (art. 8.10 Statuten). Het is wel mogelijk om eerder met de inwerkperiode te starten.

  Procedure

  Stuur je c.v. met korte toelichting van je motivatie voor eind september naar ruud.dejoode@debatbond.nl. Je wordt dan uitgenodigd om met het Bondsbestuur te komen praten. Vervolgens beslist het Bondsbestuur in wie wordt voorgedragen voor vervulling van de functies. Tijdens de Bondsraad van eind oktober wordt er gestemd over de voordracht.

  Mocht je nog niet zeker weten of het bestuur bij jou past of gewoon meer informatie willen, dan kun je vrijblijvend in contact komen met een bestuurslid die daar graag met je over praat. Ook dan kun je een mailtje sturen naar ruud.dejoode@debatbond.nl met het verzoek teruggebeld te worden.

Nederlandse Debatbond | Website | + berichten

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.

Over de auteur

Nederlandse Debatbond administrator

De Nederlandse Debatbond (NDB) stelt zich als doel het wedstrijddebat te bevorderen en ondersteunen in Nederland. Als nationaal overkoepelend orgaan vertegenwoordigt de NDB ongeveer 1.000 leden waarvan de meesten lid zijn van één van de debatverenigingen die Nederland rijk is.