Gezocht: redactieleden 2013-2014

doorMascha Bloemer

Gezocht: redactieleden 2013-2014

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt is de redactie van Seventwenty op dit moment nog niet compleet. We bestaan nu uit vier mensen, terwijl een compleet redactieteam uit acht personen (inclusief de hoofdredacteur) bestaat. Voor het jaar 2013-2014 zijn we op zoek naar vier personen die ons team willen komen versterken.

Wat is Seventwenty?

Seventwenty is het nieuwskanaal van de Nederlandse Debatbond, het overkoepelende orgaan waar alle debatverenigingen in Nederland onder vallen. De Debatbond telt in totaal ongeveer 1000 leden uit heel Nederland. Door Seventwenty blijft iedere debater op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit niet alleen in Nederland als debatland, maar ook vanuit de internationale debatgemeenschap. Daarnaast is Seventwenty het visitekaartje voor sponsoren van de debatwereld. Het is dus belangrijk dat er kwalitatief goede stukken op komen te staan.

 

Wat houdt het redacteurschap voor Seventwenty in?

De hoofdredacteur verwacht voor komend jaar dat er ongeveer eens per week een stuk op Seventwenty komt te staan. Met acht man ben je dus gemiddeld eens per twee maanden aan de beurt voor een stuk. Natuurlijk zijn er in de tussentijd ook gewoon toernooien, dus als je hier verslag van doet zul je vaker bezig zijn met schrijven voor Seventwenty. Bij toernooiverslagen zul je gedurende de dag updates plaatsen op Seventwenty zelf en verschillende sociale media. Dit zijn dus live verslagen die niet van tevoren worden gecheckt door de hoofd- of eindredacteur.

Naast deze live updates zijn er ook nog andere soorten stukken die op Seventwenty komen te staan. Denk hier bij aan debatgerelateerde stukken, interviews en verslagen van gebeurtenissen op verschillende debatverenigingen. Het gaat er immers om dat er een zo compleet mogelijk beeld wordt gevormd van wat er speelt in de debatwereld.

 

Wat zoeken wij in een nieuwe redacteur?

Je bent gemotiveerd om gedurende het hele jaar voor Seventwenty te schrijven en kunt hier ook tijd voor vrij maken. Redacteur zijn kost over het algemeen weinig tijd. De liveverslagen nemen de meeste tijd in beslag omdat je daar voor naar een toernooi moet. Natuurlijk zal dit geen probleem zijn als je al actief debatteert.

Daarnaast ben je iemand die goed tegen opbouwende kritiek kan. Voor komend jaar zullen alle stukken eerst gecheckt worden door de hoofdredacteur, dus het is belangrijk dat je bereid bent te leren van de feedback die je krijgt. Overigens zullen we je niet afkraken, het is immers in ieders belang dat redacteuren zich welkom blijven voelen en leren om betere schrijvers te worden. Daarnaast worden stukken af en toe nog naar een ander (nader bekend te maken) redactielid gestuurd om van stevige maar wel opbouwende kritiek te worden voorzien.

Ervaring met schrijven is niet vereist, wel de bereidheid om te leren hoe je een betere schrijver kunt worden. Uiteraard moet je wel lid zijn van de Nederlandse Debatbond op het moment van toetreding tot de redactie. Iedereen die bij een van de Nederlandse debatverenigingen is aangesloten is automatisch ook lid van de Nederlandse Debatbond.

Als laatste houden wij er rekening mee dat de redactie een afspiegeling vormt van de verschillende Nederlandse debatverenigingen. Op dit moment bestaat het redactieteam uit twee leden van Leiden, een van Amsterdam en een van Wageningen.
Heb jij altijd al voor de Nederlandse Debatbond willen schrijven, grijp dan nu je kans en stuur een mail of Facebookbericht naar Daniël Schut  met een korte motivatie. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen om vrijblijvend meer informatie te ontvangen.

Mascha Bloemer
ASDV Bonaparte | + berichten

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

Over de auteur

Mascha Bloemer administrator

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.