Het Trivium Toernooi 2014: een sfeerimpressie

doorMascha Bloemer

Het Trivium Toernooi 2014: een sfeerimpressie

WINNAARS: Tomas Beerthuis en Alex Klein (UDS Krijsende Paradijsvogels).
Beste Spreker: Tomas Beerthuis

Winnaars Beloftenfinale/novicefinale: Lise van der Meer en Judith Meuldijk (Walking Fish).
Beste Novicespreker: Nastia Grishkova (Representation of the reconciliation).

Tab: hier

Op deze zonnige zaterdag wordt het Trivium Toernooi gehouden in Nijmegen. Alle rondes vinden plaats in het Stedelijk Gymnasium. Het Trivium Toernooi is een eendaags Nederlandstalig Toernooi in het BP-format dat voor het eerst in vier jaar weer wordt georganiseerd. Wellicht is dit voor Trivium een goede voorbereiding op het komende NK dat de vereniging zal gaan organiseren. Het juryteam bestaat uit , Bionda Merckens als CA (Roosevelt/Leiden) en Daan Welling (Leiden), Lia Verbaas (Groningen) en Irene Graafsma (Amsterdam) als DCA’s.

Na registratie is het tijd voor de eerste ronde. Deze begint met een stelling over drugsgebruik, namelijk: DK staat het toe dat familie van drugsverslaafden hen kan dwingen naar een afkickkliniek te gaan.

De catering voor dit toernooi is erg goed verzorgd, te oordelen aan de hapjes die na ronde 1 worden geserveerd. De deelnemers en juryleden gaan energiek de tweede ronde in en dat hebben ze nodig, want de tweede stelling luidt: DK investeert liever in kernenergie dan in groene energie. Na deze ronde kan iedereen genieten van een welverdiende lunch.

De derde ronde is een meer klassieke stelling. Deze luidt: DK vindt dat strafrecht geen rekening moet houden met vergelding. Ronde drie en vier zijn gesloten, wat inhoudt dat deelnemers pas na de aankondiging van de uitslagen van de voorrondes om resultaten kunnen vragen.

Ronde vier is tevens gesloten. Deze stelling gaat over internationale politiek. Gezien de huidige ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne sluit ronde vier goed aan bij de actualiteit. De stelling luidt: DK vindt dat het westen zware sancties moet opleggen aan Rusland totdat Poetin aftreedt en er democratische verkiezingen worden gehouden.

Na de laatste ronde is er een break naar de halve finale en de Beloftenfinale. Hier is het de beurt aan nieuwe sprekers (met minder dan een jaar ervaring in debatteren) om zich te bewijzen. De spreektijd van deze halve finale en finale is zeven minuten.

De break is inmiddels bekend. De teams die door gaan naar de halve finale zijn:

– Alex Klein en Tomas Beerthuis (UDS Krijsende Paradijsvogels)
– Daniël Springer en Veroniek van Praag (EDS en GDS Kalliope Daniël en Veroniek)
– Roeland Hemsteede en Wieger Kop (Leiden KH)
– Bas Tönissen en Jordy Rijsingen (Roosevelt Homecoming)
– Azer Aras en Roel Becker (LDU Return of the Sultan)
– Karin Merckens (LDU) en Sarah Rust (Roosevelt/LDU) (#JordyLovesUsMore)
– Floris Holstege (Utrechts Stedelijk Gymnasium) en David Metz (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) (Squirrel Society Justice League)*
– Daan Valk en Max Boiten (Bonaparte #CAVanJeEigenLeven)

*= Floris en David kwalificeren als novices en zouden dus eigenlijk debatteren in de Beloftenfinale. Door hun hoge ranking hebben zij zich echter gekwalificeerd voor de reguliere halve finale.

De teams die door gaan naar de Beloftenfinale zijn:

(1. Floris Holstege en David Metz, die door hun ranking debatteren in de halve finale en dus niet in de Beloftenfinale).
2. Lise van der Meer en Judith Meuldijk (Walking Fish)
3. Axel Hirschel en Nastia Grishkova (Representation of the reconciliation)
4. (Anoniem) en Simon Martina-Perez (IHGHI)
5. Lennard Boer en Thierry Pol (Trivium B)

Zodra de halve finale en de Beloftenfinale zijn afgelopen gaat iedereen aan het diner. Daarna volgt de finale, met wederom zeven minuten spreektijd.

Update: Inmiddels zijn er uitslagen bekend. De Beloftefinale is gewonnen door Lise en Judith van team Walking Fish.

Break naar de finale:
OG: Daniël en Veroniek
OO: Wieger en Roeland
CG: Azer en Roel
CO: Alex en Tomas

Finalestelling: DK, als katholieke kerk, kiest zijn volgende paus door middel van een referendum.

Update: De beste novicespreker is Nastia Grishkova van team Representation of the reconciliation. Gefeliciteerd!

Update: Het toernooi is gewonnen door Alex Klein en Tomas Beerthuis (UDS Krijsende Paradijsvogels). De beslissing was een 3-2 split met Roel Becker en Azer Aras (Return of the Sultan). Beste spreker is Tomas Beerthuis.

We hopen dat jullie allemaal een leuk toernooi hebben gehad. Trivium zien we in elk geval terug als organisator van het komend NK!

Mascha Bloemer

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

Over de auteur

Mascha Bloemer administrator

Mascha is een alumnus van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte. Zij was redacteur van SevenTwenty (2012-2013) waarna ze in 2013-2015 de rol van hoofdredacteur op zich pakte.

2 Reacties tot nu toe

VeroniekGeplaatst op3:13 pm - mei 25, 2014

– Daniel Springer en Veroniek van Praag (Bonaparte Daniel en Veroniek)
Dit moet zijn : Daniël Springer en Veroniek van Praag (EDS en GDS Kalliope Daniël en Veroniek) 🙂

Reacties zijn gesloten.