Liveverslag: Cicero Toernooi 2015

doorDaan Welling

Liveverslag: Cicero Toernooi 2015

Goedemorgen allemaal!

Vandaag vind het Cicero Toernooi plaats in het bourgondische Tilburg. Cicero was vroeger altijd de traditionele opening van het debatjaar. Nu, dankzij het vroeg beginnende Engelse seizoen, kan het beschouwd worden als dé Nederlandstalige seizoensopener.

Cicero word in het AP gehouden, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen per ronde. Vorig jaar werd Cicero gewonnen door de traditionele ‘BP’-vereniging Leiden. Bionda Merckens en Anastasia Grishkova gingen er toen met de winst vandoor. Weet Leiden dit jaar haar titel te verdedigen of gaat een andere vereniging er met de prijs vandoor?

Het schema voor vandaag kun je hier vinden. Wij zullen vandaag hier de stellingen updaten, de break aankondigen en de uitslagen doorgeven. Dit doen we zo veel mogelijk op de blog zelf, maar in ieder geval via de twitterfeed hieronder. We tweeten met de hashtag #cicero. In de loop van de week zal een uitgebreid sfeerverslag verschijnen.


Updates

10:25 Het toernooi is helaas vertraagd begonnen doordat enkele deelnemers bij Schiphol vertraagd waren. De stelling zal waarschijnlijk rond 10:45 beginnen. De deelnemers drinken rustig hun kopjes koffie en praten bij.

10:40 de stelling voor ronde 1 luidt: Deze Kamer verplicht migranten een Nederlandse naam aan te nemen

12:00 de stelling voor ronde 2 luidt: Deze Kamer investeert substantieel meer in ruimtevaart

13:40 Na een heerlijek lunch, klaargemaakt door de vrijwilligers van Cicero, luidt de stelling voor ronde 3: Deze Kamer legaliseert Uberpop

15:20 De stelling voor ronde 4 luidt: Deze Kamer vindt terrorisme een legitieme manier van oorlogsvoering

17:00 De stelling voor ronde 5 luidt: Deze Kamer houdt een eigenaar altijd verantwoordelijk voor de daden van een autonome robot alsof die door de eigenaar gedaan zijn

19:25 De break (teams in de finalerondes) is als volgt:

Juryleden

Max Boiten, Illy van der Putten, Jelle van Eijk, Ruud de Joode, Jordy van Lith, Roel van Dongen, Axel Hirschel, Bram de Rijk, Jeroen Heun.

Open break

Erasmus C – Joeri en Wieger
Waar is Sarah? – Daan en Sarah
GDS 1 – Jeroen en Joost
Tjoeng Baroeng B – Lisa en Devin

Beloftesbreak

Tiong Bahru A – Simon en Victor (Leiden)
UDS Eernst en Huub (Utrecht)

De stellingen luiden als volgt:
Beloftesfinale: DK bepaalt het aantal zetels dat een land krijgt in het Europese parlement op basis van het aantal uitgebrachte stemmen in plaats van op inwoneraantal

Halve finale: Deze Kamer vindt dat het belastingstelsel gezinnen met kinderen niet moet bevoordelen

20:45 door naar de finale zijn Waar is Sarah? en Tjoeng Baroeng B.

22:00 de winnaars van het Cicerotoernooi zijn Tjoeng Baroeng B! (Devin van den Berg en Lisa Schallenberg). Voor Devin betekent dit zijn tweede winst op Cicero.

De winnaars van de beloftefinale zijn Tiong Bahru A, Simon Martina Perez en Viktor Schippers.

Simon werd de beste beloftespreker en Daan Welling won de beste sprekersprijs.

Voor de geïnteresseerden staat de tab online. Dank je wel voor het volgen vandaag en fijne avond aan iedereen.

Daan Welling
Leiden Debating Union | + berichten

Daan is een oud-debater van de Leiden Debating Union en Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium. Ook diende hij als Bestuurslid PR & Communicatie van de Nederlandse Debatbond (2013-2014).

Over de auteur

Daan Welling administrator

Daan is een oud-debater van de Leiden Debating Union en Nijmeegse Studentendebatvereniging Trivium. Ook diende hij als Bestuurslid PR & Communicatie van de Nederlandse Debatbond (2013-2014).