[Delft Open 2020] Het eerste online toernooi van Nederland!

doorMike Weltevrede

[Delft Open 2020] Het eerste online toernooi van Nederland!

De coronacrisis heeft alles geraakt, zo ook de debatsport. Eerder in dit jaar vielen onder andere de Erasmus Rotterdam Open, de Kalliope Groningen Open en de Benelux Debatcompetitie al door het virus. Waar internationaal al meerdere studentendebattoernooien online werden gehouden, was dat in Nederland niet het geval. De TU Delft Debating Club liet zich echter niet kennen: zij hielden hun debattoernooi gewoon online!

De Delft Open 2020 vond dan wel later plaats dan de originele planning maar de organisatiecommissie heeft puik werk afgeleverd met een erg strak georganiseerd toernooi via Discord. De registratie verliep soepel, spannende debatten werden gevoerd en er werd zelfs een social gehouden met online spellen. Ik jureerde tijdens het toernooi en had het geluk om erg toffe debatten te zien en de novice finale te chairen. Die was ook van erg hoge kwaliteit en er was slechts op 1 van de 8 vergelijkingen een consensus over de plaatsing. Dat laat wat zien over de overtuigingskracht van de teams: ze waren erg aan elkaar gewaagd en dat belooft veel goeds voor de toekomst van de debatsport.

Uiteindelijk werd de finale uitgevochten tussen teams uit Dublin, Cambridge/Londen, Leiden en Cardiff. Het team van Cambridge/Londen trok aan het langste eind en won de finale.

Stellinganalyse

DK zou liever een individu zijn met een gemiddeld uiterlijk en extreme intelligentie dan een individu met een extreme schoonheid en een gemiddelde intelligentie.

Novice Finale – Delft Open 2020

De stelling van de novice finale is naar mijn mening een van de meest interessante van de Delft Open 2020. In dit stukje zal ik kort een belangrijke karakterisatie schetsen, waarna ik voor beide kanten van het debat een argument zal presenteren. Heb jij andere argumenten bedacht? Laat ze dan achter in de reacties!

Mike Weltevrede
TDV Cicero | + berichten

Mike is een alumnus van de Tilburgse Debatvereniging Cicero en de secretaris van de Nederlandse Debatbond (2019-2021). Hij was vicevoorzitter van Cicero (2015-2016) en overzag in die functie de nieuwe internationale tak. Hij organiseerde tevens de Dutch Debating Winter School, een debattrainingsweek welke deelnemers van meer dan 20 nationaliteiten aantrok.

Over de auteur

Mike Weltevrede administrator

Mike is een alumnus van de Tilburgse Debatvereniging Cicero en de secretaris van de Nederlandse Debatbond (2019-2021). Hij was vicevoorzitter van Cicero (2015-2016) en overzag in die functie de nieuwe internationale tak. Hij organiseerde tevens de Dutch Debating Winter School, een debattrainingsweek welke deelnemers van meer dan 20 nationaliteiten aantrok.