[Leiden Open 2021] Absoluut een gedenkwaardige ervaring

doorYige Liu

[Leiden Open 2021] Absoluut een gedenkwaardige ervaring

Bron coverafbeelding: Phys.org

Het toernooi werd gehouden op een mix van online platforms, waaronder Discord en Zoom. Na 5 debatten in de voorrondes braken de 16 beste teams door naar de kwartfinales, evenals de 4 beste Pro-Am-teams die doorbraken naar de Pro-Am-finale. Aan het einde van het weekend brachten Klaudia Maciejewska en Kat Jansen de trofee naar huis door de finale te winnen!

Als redelijk nieuwkomer in het Nederlandse debatcircuit was het debatteren tijdens Leiden Open 2021 absoluut een gedenkwaardige ervaring voor mij. Met teams van Kroatië tot de Filippijnen, zou je ongetwijfeld ervaren tegenstanders van over de hele wereld tegenkomen. Bovendien droegen de gekwalificeerde juryleden alleen maar bij aan de kwaliteit van het toernooi.

Stellinganalyse

DK gelooft dat het onderwijssysteem persoonlijkheidstests moet gebruiken om kinderen vanaf jonge leeftijd in klassen in te delen (streaming).

Leiden Open 2021 – Ronde 3

In het verleden was ik nogal wat stellingen tegengekomen over academische streaming. Ik vond deze stelling echter bijzonder interessant omdat er persoonlijkheidstests bij betrokken waren. Toen ik de stelling las, was de eerste gedachte die in me opkwam schetsmatige online quizzen die je vertelden welke smaak ijs je was. Maar maak je geen zorgen, er is hier eigenlijk best een interessante discussie te voeren.

In mijn stellinganalyse presenteer ik enkele algemene ideeën die tijdens mijn debat naar voren kwamen en die ik intrigerend vond. Als je nog andere ideeën hebt, deel dan gerust je ideeën en geef commentaar!

Yige Liu

Yige is een debater van de Dutch Schools Debate College (DSDC) en een deel van het team dat Nederland representeert op de World Schools Debating Championships in 2021.

Over de auteur

Yige Liu administrator

Yige is een debater van de Dutch Schools Debate College (DSDC) en een deel van het team dat Nederland representeert op de World Schools Debating Championships in 2021.