Bestuurservaring Debatbond 2019-2021: Axel Hirschel (Algemeen Bestuurslid)

doorAxel Hirschel

Bestuurservaring Debatbond 2019-2021: Axel Hirschel (Algemeen Bestuurslid)

Bron coverafbeelding: Deakin University

De Nederlandse Debatbond is op zoek naar een nieuw bestuur. Om je een beeld te geven van het leven van een bestuurslid van “de Bond” posten wij artikels met de ervaringen van de bestuursleden. Ditmaal: Axel Hirschel (algemeen bestuurslid).

Het mag geen verrassing zijn dat ik het besturen en organiseren binnen de debatwereld enorm leuk vind. Bij ASDV Bonaparte (Amsterdam) heb ik twee bestuursjaren gedaan en daarnaast tal van activiteiten en commissies ondersteund. Voor mij voelde het Bondsbestuur daardoor als een logische volgende stap!

Onze bestuurstermijnen duren (in principe) 2 jaar en zodoende zijn we begonnen pre-corona. De eerste tijd is me daarom ook goed bijgebleven. We hadden in het begin dagen waar we met het oude en nieuwe bestuur bij elkaar zijn gekomen. Op basis van die gesprekken hebben we doelen opgesteld waar we aan wilden werken. Daarnaast gingen we veel bij elkaar langs. We kenden elkaar al maar zo zijn we toch snel hechter geworden.

Corona heeft een enorme impact gehad op de debatwereld en dat merkten wij zeker ook. Veel verenigingen hadden best wel moeite met leden naar avonden krijgen. We hebben verenigingen zo goed mogelijk ondersteund in deze lastige tijd en tegelijkertijd altijd gezocht om de debatwereld energiek te houden met onder andere de Dutch Debating League en mooie socials.

Ik kijk uit naar de laatste maanden, waarin wij als bestuur nog een laatste maal verenigingen mogen ondersteunen in PR, ledenwerving en het opstarten van cursussen. Het zal nog even lastig zijn maar ik ben ervan overtuigd dat de debatgemeenschap de komende tijd weer enorm kan gaan groeien. Men heeft weer zin om wat te gaan doen en zich te verdiepen en daar is debatteren uitermate geschikt voor! Daarnaast komt er nog een mooi laatste evenement vanuit ons bestuur aan, namelijk de Week van Debat (oktober 2021).

Ik raad aan om te solliciteren voor de komende twee jaar. Een nieuwe generatie is aanstaande en vanuit het Bondsbestuur kan je dit helpen vormgeven! Zelf geloof ik dat we nog veel kunnen doen om onze debatsport breder te maken dan alleen Brits Parlementair. Ik hoop dat volgende besturen zich daarvoor blijven inzetten om zo debatteren relevant te maken voor een brede doelgroep.

Solliciteren?

Ben jij geïnspireerd om ook een bestuursfunctie te doen bij de Nederlandse Debatbond? Je kan nog tot 27 juli solliciteren om op jouw unieke manier de Nederlandse debatgemeenschap nóg beter te maken! Voor meer informatie, klik hier.

Axel Hirschel
ASDV Bonaparte | + berichten

Axel is een debater van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte en een algemeen bestuurslid van de Nederlandse Debatbond (2019-2021). Hij was secretaris (2014-2015) en voorzitter (2018-2019) van ASDV Bonaparte.

Over de auteur

Axel Hirschel administrator

Axel is een debater van de Amsterdamse Studentendebatvereniging Bonaparte en een algemeen bestuurslid van de Nederlandse Debatbond (2019-2021). Hij was secretaris (2014-2015) en voorzitter (2018-2019) van ASDV Bonaparte.